2020. június 02. | 11:38

A targa tetős kiadásból mindössze 992 darabot készítenek.

Egy speciális modellel készül a Porsche a 2021-es modellévre, hiszen egy Heritage Design Edition különkiadást készítettek a 911 Targa 4S modellből. Ezzel a típussal a múltat elevenítik fel, hiszen az ’50-es és ’60-as évekre emlékeztető megoldásokat alkalmaztak a jármű megalkotásakor. Ez lesz az első modell azok közül, amelyeket a „Heritage Design” szellemében készítenek, amely egyfajta múltidézést takar. A gyártó szerint további három ilyen jellegű típusra lehet számítani a közeljövőben, hiszen különböző korszakokat elevenítenek fel, amely a retró stílust kedvelőknek egy elég jó hír.

Ennek a Heritage Edition modellnek a cseresznyeszínű metál lesz az alapszíne, amellyel elég látványos jelenség a targa tetős 911. Akinek azonban ez nem tetszene, az további négy egyedi árnyalatból választhat majd. A fehér csíkozás jó kontrasztot ad az összképnek, az autó oldalán fehér alapra helyezett „rajtszám” pedig szintén egy múltidéző megoldás. Érdemes megnézni a szintén izgalmas Fuchs dizájnos felniket is, amelyek még egyedibbé teszik ezt a Porschét.

Az aranyozott emblémák az ’50-es éveket idézik, a beltérben pedig kétféle kárpitot lehet kombinálni. A Bordeaux vörös és az Atacama bézs az a két árnyalat, amelyek a legjobban összhangban vannak a cseresznyeszínű fényezéssel. Az autó farán található szellőzőrácsra olyan embléma került, amelyet még azon 356-os Porsche tulajoknak kínáltak anno, akik megtettek 100 ezer kilométert járművükkel. Az üléseken és az ajtókárpiton elhelyezett kordbársony betétek szintén a 356-osokra emlékeztetnek, a műszerek pedig zöld számozást kaptak, ami szintén egyedinek mondható.

„Nincs még egy márka, amelyik így tudná a múltat modern köntösbe bújtatni. Az ehhez hasonló exkluzív kiadásokkal egy új palettát készítünk, amellyel a stratégiánk „lifestyle” érzését erősítjük.” – mondta Oliver Blume, a Porsche vezetője.

A lemezek alatt ez a kiadás is megegyezik a nemrég bemutatott 911 Targa 4S-sel, amelyben egy 3,0 literes, duplaturbós boxer dolgozik 443 lóerővel és 529 Nm-es maximális forgatónyomatékkal. Ehhez egy nyolcgangos automata vagy egy hétsebességes manuális váltó társítható. Az opciós listán egy Porsche Design karóra is szerepel, amely természetesen színösszeállításában passzol a választott autóhoz. A Heritage Edition Targából mindössze 992 darabot készítenek, amellyel a 911-es jelenlegi szériájának gyári elnevezésére utalnak. A Porsche a globális piacra szánja a járgányt, a kérdés pedig az, hogy vajon Magyarországra is eljut-e néhány példány belőle? A briteknél például 27 ezer font (nagyjából 10,5 millió forint) lesz a felára ennek a modellnek. A Targa 4S itthon egyébként 50 milliótól vihető haza.

Prémium autót vásárolnál? Keresd a Pannonhandel Invest Zrt. munkatársait (+36 20 262 22 62, info@pannonhandel.eu) bizalommal!