Különleges Lexust helyeznek kalapács alá - Lexus LC500 Convertible

Közzétéve:
2020-01-13, 14:47

Korai vásárló lennél? Az első legyártott LC500 kabriót január 17-én bocsátják árverésre.

A japán luxusautókat gyártó vállalat 2019-ben, a Los Angelesi Autószalonon mutatta be a 2021-es modellévre szóló LC500 Convertible kiadást. Nemrégiben viszont előrukkoltak egy limitált szériás verzióval az arizonai Barrett-Jackson gálán, Sctottsdaleben.

Lexus LC500

 

Élvezetes nap lesz a pénteki, ugyanis az árverést 2020. január 17-én bonyolítják. Az aukcióra kerülő modell egy olyan Lexus, mely kabrióként elsőként gördült le a gyártósorról, így különleges nevet is tulajdonítottak neki: Lexus LC Inspiration Series Launch Exclusive 1 of 1”.

Az LC Inspiration sorozat alapján, az autó is megkapta a jellegzetes Structural Blue árnyalatot Liquid Platinum kiegészítéssel, amely az oldalsó visszapillantó tükrökön, valamint a lámpatestek körül figyelhető meg. A járműre 21”-es könnyűfém kerekek lettek applikálva, amelyek kontrasztos, fényes fekete díszítéssel rendelkeznek. Az autó megállását nagyteljesítményű fékrendszer segíti, a királykék színű nyergek pedig már csak hab a tortán.

Az egyedi stílus az utastérben folytatódik, köszönhető a félig Aniline bőrbevonatnak, valamint a karbonszállal bevont ajtópaneleknek.

Lexus LC500 Convertible karbonszálas küszöb

 

Csakúgy, mint a „mezei” LC500, a convertible kivitel is 5,0 literes V8-as erőforrással dukál, emellett a nem kevés, 471 lóerő és 539 newtonméter is adott. A motor egy tízfokozatú automata váltóval lett összehangolva, amely közvetlenül a hátsó kerekekhez továbbítja az erőt.

A szerencsés, akinek sikerül elvinnie az aukcióról a csodajárgányt, nem csak, hogy kézhez kapja a jármű kulcsait, még egyedi, a gyártás közben készült portfóliót is biztosítanak az autóhoz. Ha ez még mindig nem lenne elég, egyfajta bizonyítványt is átnyújtanak az újdonsült tulajdonosnak, amelyet a főmérnökök, valamint maga a Motomachi gyár vezérigazgatója is aláírt. Ez volna az a bizonyos gyár, ahol az LC500-at készítik.

Lexus Lc500 Convertible 21-es kereke

Kiegészítő bónuszként, a legmagasabb ajánlatot tett vevő elnyerhet egy vezetési csomagot, amely magában foglalja a „Lexus Performance Driving Experience-t”, vagyis egyfajta tesztvezetést Scott Pruettel, a márkanagykövettel, valamint egy három éjszakás, két főre szóló wellness lehetőséget a Pebble Beach Resort-ban, ahol a szintén két főre szóló golfozás mellett rengeteg mindent ki lehet próbálni.

A meglepetések korántsem értek véget: a vállalat egy Zero Halliburton márkájú prémium bőröndkészletet is társít a járműhöz, amelyek természetesen passzolnak az LC500 Convertible csomagterébe is.

Az autó árát illetően rendhagyó módon nincsenek előzetes becslések, viszont azt már tudni, hogy a bevétel jótékony célra megy két különböző alapítványhoz.

Lisa Materazzo, a Lexus marketing alelnöke szerint csodálatos dolog, hogy az LC-modellcsalád kibővült egy újabb verzióval, és ami még csodálatosabb az az, hogy az aukció során összegyűlt pénz két nagyszerű szervezetnek továbbítódik majd.

Kapcsolódó írások

Gosford Classic Cars, 1956 Wartburg 311, almazöld
2019. május 01.
A Gosford Classic Cars árverésre bocsájt egy kimagaslóan jó állapotú Wartburg 311-est. Az autó értékéhez sokat hozzátesz, hogy az első modellek egyike és a legapróbb részleteiben is eredeti
1931 Cadillac Series 452 V16, RM Sotheby’s aukció
2019. szeptember 01.
Az RM Sotheby’s aukciós ház monterey-i árverésén 1,46 millió dollárért, vagyis megközelítőleg 423,7 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy 1931-es Cadillac Series 452 V16 Roadster.

További hírek