2022. április 28. | 10:55

2022 novemberéig fogadják a megrendeléseket.

55. születésnapját ünnepli a Mercedes teljesítményközpontú divíziója, az AMG. A G-osztályra épülő „Edition 55” mellett az A 35 4MATIC kompaktlimuzin, az A 35 4MATIC limuzin, a CLA 35 4MATIC Coupé és a CLA 35 4MATIC Shooting Brake különleges változata is egyfajta tisztelgés a márka története előtt. A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban is készülő különleges autók megrendelésére 2022 novemberéig van lehetőségük a vásárlóknak.

Mercedes-AMG
Fotó: Mercedes

A speciális változatok születésekor tulajdonképpen a szériafelszereltség részévé válik az AMG exkluzív aerodinamikai csomagja, ami a gyártó szerint az autók menetdinamikáját és teljesítményét is növeli. A nagyobb légterelővel kiegészített első lökhárító méretesebb beömlőket kapott, az oldalsó szoknyaszegélyek és a 19 colos könnyűfém felnik pedig tovább fokozzák a csomag sportos jellegét.

Mercedes-AMG
Fotó: Mercedes

A dinamikus megjelenést az AMG Night és az AMG Night II csomagok, az AMG-specifikus hűtőrács lamellái és a különleges modellfeliratok teszik teljessé. A fogyasztók kétféle karosszériafestés (Kozmosz-fekete vagy Digitális-fehér metálfényezés) közül választhatnak.

Mercedes-AMG
Fotó: Mercedes
Mercedes-AMG utastér
Fotó: Mercedes

Az utastérben a vörös/fekete téma dominál, aköré épül minden. A sportülések kéttónusú, klasszikus vörös/fekete bőrkárpitozást kapnak, a mikroszálas kormánykerék alján pedig az „Edition 55” logó látható. Az ajtóküszöbök vörösen megvilágított AMG felirattal rendelkeznek, és még a lábszőnyegek is egyediek. A 10,25 colos érintőképernyős infotainment-rendszer, a digitális műszeregység, a hangulatvilágítás és az elektromosan állítható ülések mind-mind alapnak számítanak.

Kormánykerék
Fotó: Mercedes

A hajtásrendszer is ugyanaz marad, mint a széria AMG autókban. A 2,0 literes, turbófeltöltős négyhengeres motor 306 lóerő maximális teljesítményt ad le 5800-as fordulatszámon, és 400 Nm csúcsnyomatékot 3000 és 4000-es fordulatszám között, ehhez duplakuplungos automatát kapcsolnak.

Ajtóküszöb
Fotó: Mercedes

Az autók adaptív csillapítással ellátott felfüggesztést is kapnak, amely az AMG Dynamic Select rendszerrel az éppen aktuális vezetési módhoz igazítja a rugózást. A limitált számban készülő különleges modellek bruttó 5 596 890 forintos áron rendelhetők, közölte a magyar importőr.

Mercedes

Moneycontrol