Lamborghiniből árulta a dinnyét a lájkvadász influenszer

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-09, 13:53

A luxusautó tulajdonosa pénzbüntetésben részesült az akciója után.

A rendőrség felkutatta és megbüntette azt az iráni influenszert, aki az Instagramon közvetítette a követőinek, ahogy dinnyét árul a Lamborghinijéből Isztambul egyik népszerű kerületében.

Dinnyékkel megpakolt Lamborghini Aventador

Milad Hatami szeptember másodikán Isztambul egyik legforgalmasabb útja mellett kezdett bele a dinnyeárusításba, az akció célja egyszerű lájkvadászat volt. Az iráni férfi 5 török lírát (205 forintot) kért a gyümölcs kilójáért. A hírek szerint Hatami ezzel az akcióval rengeteg követőre tett szert, az Instagramon már majdnem 2 millió felhasználó kíváncsiskodik utána.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

miladhatami ميلادحاتمي (@miladhatami_) által megosztott bejegyzés,

A videó nagyot futott a neten, olyannyira, hogy még a török rendőrség figyelmét is felkeltette. A hatóság tetszését azonban nem nyerte el a magánakció, ezért a rendszám alapján kiderítették, hogy ki az Aventador tulajdonosa. Szeptember elején aztán megbüntették az amatőr dinnyeárust, a „tettes” szabadon távozhatott a rendőrkapitányságról, miután kifizette a rá kiszabott bírságot (1228 török lírát, vagyis 50 348 forintot kellett kicsengetnie az iráni influenszernek). A bírságon kívül 15 napra eltiltották a vezetéstől az újdonsült dinnyemogult.

A szakértők saccolása szerint Törökországban körülbelül 5 millió török lírát kell fizetni egy használt Lamborghini Aventedorért, ez az összeg 205 millió magyar forintnak felel meg. A kocsi után nyilván gépjárműadót is kell fizetni Törökországban, ennek az éves összege 46 000 török líra (1 890 000 forint) körül mozog.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Gumit égető mercis oldalról
2019. december 09.
Ha azt hitted, hogy nem mutatunk videót, akkor nagyot tévedtél.
Szabálytalankodó sofőr
2020. január 07.
Karácsonykor sem tétlenkedett a yard.

További hírek