Lángra kapott egy Porsche az M1-esen! + FOTÓK

Közzétéve:
2019-04-04, 13:56

Az autópálya Ausztria felé vezető irányában, Győr közelében történt a sajnálatos eset

Meg nem erősített információk szerint a sportautó magyar rendszámos volt és mindössze egy-két héttel ezelőtt vásárolta meg a tulajdonos.

lángra kapott egy Porsche az M1-esen

Ruskáné Takács Anita tűzoltó főhadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője arról adott tájékoztatást, hogy vezetés közben felvillant egy hibajelzés a Porsche műszerfalán, ami miatt félreállni kényszerült a sofőr. Szerencsére a tulajdonos még időben el tudta hagyni a süllyedő hajót, így személyi sérülés sem történt.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a 102-es kilométerszelvényben égett porrá a boxermotoros sportautó, az Ausztria irányába vezető oldalon.

kigyulladt Porsche eloltása

Úgy gondolom, ilyen esetben nincs miért szidalmazni sem az autómárkát sem a típusban alkalmazott technológiát, hiszen a járművek túlnyomó többségének esetében benne van a pakliban, hogy egyszer csak lángra kap. Nemrég 12-féle BMW modellről derült ki, hogy meglehetősen gyúlékonyak.

Porsche tűz Győr közelében

Összehasonlítást sem érdemes végezni ezen a területen, hiszen a világ számos tájékán volt már példa az elektromos meghajtásos rendszerek meghibásodására, zárlatra, fikarcnyi alvázvédelemre, turbó meghibásodásra. Ezer meg egy oka lehet egy személyautó kigyulladásának, aminek érdemes utána járni, de a végső és legfontosabb, hogy személyi sérülés nem történt!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1979 Porsche 935 F1 street legal, kék, oldalnézet, balról
2018. december 13.
A Porsche 935-ös modelljei a pályákon kívül tiltólistásak voltak. Kivéve azt az egy darabot, ami most eladásra kerül
Top 5 Porsche tanulmányautó, fehér Porsche, elölnézet, balról
2018. december 30.
A Porsche úgy döntött, bemutatja 5 kedvenc tanulmányautóját. A lista némely tagja meghökkentő, de egyikük sem mondható utolsónak.

További hírek