Lekaptak egy Model Y-t a közúton!

Közzétéve:
2019-05-16, 15:55

Az elektromos Tesla Model Y csupán néhány hónappal ezelőtt került bemutatásra, ám akad, ahol éppen már vezetik, vagy elég intenzíven lencsevégre kapkodják

Elviekben a Tesla nem szeretné megkezdeni a Model Y-ok kézbesítését egészen 2020 őszéig. Mindez arra enged következtetni, hogy a képen látható Model Y csupán egy prototípus, amelyet a vállalat készített.

A Tesla legújabb modelljét sötétkék színben látták végigvonulni a közúton, amit egy kamerákkal felszerelt Model S követett, így az is könnyen elképzelhető, hogy az autógyártó esetleg az új modellnek valamilyen promóciós kampányát forgatta éppen.

A Model Y márciusi bemutatásakor azt hangoztatták, hogy a szabadidő-autó a Model 3 és a Model X között foglal majd helyet a kínálatban. A kijelentés azóta sem dőlt meg, az autó azonban szemből könnyen összetéveszthető a Model 3-mal, hátulról sokkal inkább az utóbb említett X-re hajaz a külseje.  

Ha szeretnél Tesla Model 3-at rendelni megbízható partneren keresztül, válaszd a Magyar Autókereskedőház Zrt.-t, és mindösse 2 hónap várakozási idő után átveheted gépjárművedet.

Tesla Model 3 és Model X modellek sorakoznak

Elon Musk négy különböző konfigurációban gondolkodik a vadonatúj EV-t illetően. Az alapkivitelt a Standard Range modell jelenti, mely az Egyesült Államokban 39 000 dolláros, mintegy 11 300 000 forintos alapárról indul. A soron következő, kedvező árkategóriájú verzió a Model Y Long Range nevet kapta, 47 000 dollárról (kb. 13,5 millió forint) indul és egy 482 km-es hatótáv megtételére alkalmas akkumulátor csomagot helyeztek el benne.

A következő lépcsőfokon a Model Y Dual Motor AWD áll, mely ugyan 20 km-rel kevesebb hatótávval bír a Long Rangehez képest, de cserébe nagyobb teljesítményt nyújt használója számára. A tetőfokot a már megszokott módon a Performance kivitel jelképezi, melyet két elektromotor hajt.

Elon Musk és a Model Y

A Teslák igen hírhedtek nagyszerű gyorsulási eredményeikről, nos a Model Y esetében a 100 km/h-s sebesség elérése álló helyzetből 3,5 másodpercig tart. Figyelembe véve, hogy egy szabadidő-autóról van szó ez korántsem rossz eredmény az akár 2,4 másodperc alatt gyorsuló Model S P100D-hez képest!

Forrás:

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
1905 Baker electric coupé, fekete, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 27.
2018 legfelkapottabb trendje az elektromos autózás. Hiába tűnik újszerű divatnak, az elektromos autók már az 1890-es években megszokottak voltak…. aztán jött jó pár évtized kihagyás.
Az elektromos autók történetének 4 fő mérföldköve
2016. november 18.
Manapság egyre felkapottabb téma az elektromos autóké, úton-útfélen találkozunk velük, legutóbb másfél milliós állami támogatást hirdetett meg új elektromos autók vásárlására a magyar kormány
A Tesla Motors története
2017. január 25.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla