Lekaptak egy Model Y-t a közúton!

Közzétéve:
2019-05-16, 15:55

Az elektromos Tesla Model Y csupán néhány hónappal ezelőtt került bemutatásra, ám akad, ahol éppen már vezetik, vagy elég intenzíven lencsevégre kapkodják

Elviekben a Tesla nem szeretné megkezdeni a Model Y-ok kézbesítését egészen 2020 őszéig. Mindez arra enged következtetni, hogy a képen látható Model Y csupán egy prototípus, amelyet a vállalat készített.

A Tesla legújabb modelljét sötétkék színben látták végigvonulni a közúton, amit egy kamerákkal felszerelt Model S követett, így az is könnyen elképzelhető, hogy az autógyártó esetleg az új modellnek valamilyen promóciós kampányát forgatta éppen.

A Model Y márciusi bemutatásakor azt hangoztatták, hogy a szabadidő-autó a Model 3 és a Model X között foglal majd helyet a kínálatban. A kijelentés azóta sem dőlt meg, az autó azonban szemből könnyen összetéveszthető a Model 3-mal, hátulról sokkal inkább az utóbb említett X-re hajaz a külseje.  

Ha szeretnél Tesla Model 3-at rendelni megbízható partneren keresztül, válaszd a Magyar Autókereskedőház Zrt.-t, és mindösse 2 hónap várakozási idő után átveheted gépjárművedet.

Tesla Model 3 és Model X modellek sorakoznak

Elon Musk négy különböző konfigurációban gondolkodik a vadonatúj EV-t illetően. Az alapkivitelt a Standard Range modell jelenti, mely az Egyesült Államokban 39 000 dolláros, mintegy 11 300 000 forintos alapárról indul. A soron következő, kedvező árkategóriájú verzió a Model Y Long Range nevet kapta, 47 000 dollárról (kb. 13,5 millió forint) indul és egy 482 km-es hatótáv megtételére alkalmas akkumulátor csomagot helyeztek el benne.

A következő lépcsőfokon a Model Y Dual Motor AWD áll, mely ugyan 20 km-rel kevesebb hatótávval bír a Long Rangehez képest, de cserébe nagyobb teljesítményt nyújt használója számára. A tetőfokot a már megszokott módon a Performance kivitel jelképezi, melyet két elektromotor hajt.

Elon Musk és a Model Y

A Teslák igen hírhedtek nagyszerű gyorsulási eredményeikről, nos a Model Y esetében a 100 km/h-s sebesség elérése álló helyzetből 3,5 másodpercig tart. Figyelembe véve, hogy egy szabadidő-autóról van szó ez korántsem rossz eredmény az akár 2,4 másodperc alatt gyorsuló Model S P100D-hez képest!

Forrás:

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2016. július 10.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Az elektromos autók történetének 4 fő mérföldköve
2016. november 18.
Manapság egyre felkapottabb téma az elektromos autóké, úton-útfélen találkozunk velük, legutóbb másfél milliós állami támogatást hirdetett meg új elektromos autók vásárlására a magyar kormány
A Tesla Motors története
2017. január 25.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla