Limitált szériás M850i modellek vannak készülőben!

Közzétéve:
2019-02-05, 12:35

A bajorok mintegy 400 példánnyal terveznek előrukkolni a BMW M850i xDrive First Editiont illetően, ezzel ünnepelnék a sportkupé bemutatása óta magával vonzott népszerűségét!

Messze a BMW újdonsült tanulmányautója vitte el a show-t a 2018-as Genfi Autószalonon, a hatalmas sikert egy korlátozott darabszámban készült szériával koronázná meg a gyártó: BMW M850i xDrive First Edition.

BMW M850i xDrive First Edition Frozen Barcelona Blue árnyalatban

A vállalat mindössze 400 darab First Edition modellt tervez legördíteni a gyártósorról, ezek különlegességét ugyanakkor nem teljesítményükben, hanem külső-belső megjelenésükben kell keresned! Az alap M850i xDrive kivitelekhez hasonlóan az újoncok is megkapják a 4,4 literes duplaturbós V8-as erőforrást, ami 523 lóerő és 750 Nm maximális forgatónyomaték leadására képes. A motorral hagyományosan egy nyolcfokozatú Steptronic automata váltót hoztak hibátlan összhangba.

BMW M850i xDrive First Edition szemből

BMW M8 Genfi Autószalon 2018

A Porsche Panamera és a Mercedes-Benz CLS riválisa rendkívül egyedi, zöld színű fényezésével vált ismertté, azonban a First Edition modellek egy még különlegesebb, úgynevezett „Frozen Barcelona Blue” metál árnyalatot kaptak. A különcséget és a sportos megjelenést tovább hangsúlyozzák a Shadow Line külső felszereltségi csomag által nyújtott elemek: az ablakokat körül ölelő szegélyek, a hatalmas légbeömlő nyílások, a hűtőrács teljes egésze és a kipufogóvégek is fényes feketén díszelegnek.

BMW M850i xDrive First Edition fényes fekete hűtőrács

A limitált szériás M850i xDrive First Edition mindegyike vadonatúj, 20 coll méretű könnyűfém keréktárcsákat kapott, melyek küllői egyedi kialakításban részesültek és „Jet Black” árnyalatot kaptak. Némi felár ellenében az ügyfelek tovább válogathatnak az M Carbon karosszériacsomag dizájn elemei közül, vagy éppen kérhetnek karbonból készült BMW M tetőt is a sportkupéra.

BMW M850i xDrive First Edition utastér

Az utastér színvilágát is teljes mértékben újragondolták, jelen esetben a fehér és kék színű bőrbevonatok dukálnak, némi feketével ötvözve. A sportkormány különleges „Night Blue” árnyalattal lett bevonva, mely a szintén éjkék árnyalatot viselő Alcantara tetőkárpittal kerül nagyszerű összhangba. A kardánboxot fekete zongoralakk borítja, középen a „First Edition 1/400” felirattal. A tökéletes hangzás végett Bowers & Wilkins Diamond audiorendszert helyeztek el a járműben.

BMW M850i xDrive First Edition bőrülés

Mind a 400 darab First Edition modell a BMW dingolfingi gyárában fog készülni 2019 áprilisa és júniusa között. Az utóbbi hónapban kínálják majd eladásra a példányokat feltehetőleg mintegy 44 millió forintos alapáron.

Forrás:

Kapcsolódó írások

2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
E92 Eurofighter
2019. április 22.
Nem túlzok, ha azt állítom, az E92 Eurofighter az egyik legkompetitívebb és legjobban megépített driftautó szerte e világon
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.