M3-motoros Supra is készülhet

Közzétéve:
2019-07-15, 14:33

A jelenlegi, 258 lóerős csúcsteljesítményhez képest az M3-motoros Supra hathengeres biturbós egységével már több, mint 500 lóval bírna.

A BMW M divíziójának új elnöke, Markus Flasch az Autocar magazin újságírójával beszélgetve arra tett utalást, hogy a bajor vállalat vadonatúj, nagyteljesítményű hathengeres motorját a GR Supra egy vadabb verziójába helyeznék. Az S58-as kódszámú motorral a 2020-as modellévre szóló BMW M3 és M4 modellekben is lehet majd találkozni.

Toyota Supra Mk5

Annak ellenére, hogy az újgenerációs sorhatos erőforrás eredetileg az X3 M és X4 M Competition szabadidő-autókba lett elsőként szerelve, illetve letesztelve, a közeljövőben átkerülhet az összes új BMW M modell motorterébe, kezdve az M2 Coupétól egészen felfele, a paletta többi tagjáig. Ugyanakkor az elnök nem zárkózott el az elől sem, hogy a blokk elhelyezésre kerülhessen egy másik brand, az immáron kétüléses Toyota Supra sportautó orrészében is.  

Flasch elmondása szerint a Toyota eddig még nem fejezte ki túlzott érdeklődését a projekt iránt, viszont amennyiben sikeresen végbemegy az akció, melynek eredményeként megszületik a BMW M3-motoros Supra, ez lesz a harmadik, ügyfelek rendelkezésére bocsátott, megvásárolható M motoros sportautó a McLaren F1 V12-es, S70-es kódszámú motorja után.

Toyota Supra oldalról

„A Toyotának egyelőre nem tettünk ajánlatot arra, hogy a Supra rendelkezésére bocsájtsuk az erőforrást, és tudomásom szerint a Toyotától sem érkezett kérés efelé. Mindenesetre ez egy érdekes ötlet, bármi kisülhet belőle. Soha nem mondanám, hogy soha” - nyilatkozta Flasch az Autocarral folytatott beszélgetése során.

A GR Supra jelenleg a B58-as 3,0 literes soros hathengeres erőforrással funkciónál, amelyből nem mellesleg az S58-as került kifejlesztésre, hiába az alkatrészek csupán 10%-a közös a két egység esetében.

Toyota Supra mk5 hátulról

Az új BMW M motorral a Supra 476 és 503 lóerő lóerő közötti teljesítményre lenne képes. A BMW-nél nem fordul elő gyakran, hogy harmadik félnek kínálják fel erőforrásaikat, hiszen úgy vélik a szív az, ami megadja autóik igazi erejét és sajátos varázsát.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!
2021-es BMW M3 látványterv
2020. augusztus 11.
A bajorok sportszedánjának következő kiadását már javában tesztelik.

További hírek