2020. szeptember 23. | 17:13

Jövőre érkezik a francia márka új SUV modellje, újdonságokkal és többféle erőforrással.

A Renault Arkana elsőként 2018-ban mutatkozott be a Moszkvai Nemzetközi Automobil Szalonon, és 2019 májusa óta van jelen az orosz autópiacon. 2021-től viszont megérkezik európa többi autópiacára is, és természetesen Magyarországra is. Persze más specifikációval, köszönhetően többek között az R.S. Line csomagnak és a sokkal színesebb választéknak.

A modell szakít a hagyományos európai SUV felfogással, és sokkal inkább a prémium kivitelre fognak rámenni, amivel sokkal szélesebb közönséget igyekeznek megszólítani.  Belső tere alkalmas az utazni vágyó családok számára is, többek között a tágas helykínálat és a tárolóképesség miatt. A digitális műszerfalon akár 10,2 colos érintőképernyő is lehet, a sofőrt pedig a legmagasabb minőségű elektronikus eszközök veszik körül.

Az Arkana egy teljesen új hibrid rendszerrel lesz elérhető, ezen belül is a 140 lóerős E-TECH Hybrid motorral, vagy az 1,3 literes TCe 140, továbbá a TCe 160-as benzines motorral. Mindez egy 12V-os akkumulátorral szerelt, 1,3 literes TCe mikrohibrid erőforrással egészül ki. Az E-TECH – Hybrid technológia olyan innovatív megoldásokat tartalmaz, amihez több mint 150 szabadalmat kellett bejegyeztetniük, és amihez a Formula-1-es csapat tapasztalataiból merítettek forrásokat.

Az Arkana programigazgatója elmondta, hogy ez az autó tökéletesen ötvözi a kupé és az SUV modellek jellemzőit. Ez azért is fontos, mivel az európai piac központi szereplői lettek az SUV autók, amelyek már egyre több kivitelben jelennek meg.  

Az Arkana 2021-ben fog megjelenni hazánkban is. Konkrét információkról az értékesítéssel és az árakkal kapcsolatban majd a jövőben lehet tájékozódni. 

Renault sajtóinformáció