A Renault Arkana elsőként 2018-ban mutatkozott be a Moszkvai Nemzetközi Automobil Szalonon, és 2019 májusa óta van jelen az orosz autópiacon. 2021-től viszont megérkezik európa többi autópiacára is, és természetesen Magyarországra is. Persze más specifikációval, köszönhetően többek között az R.S. Line csomagnak és a sokkal színesebb választéknak.

Két Renault Arkana macskaköves városi utcában

A modell szakít a hagyományos európai SUV felfogással, és sokkal inkább a prémium kivitelre fognak rámenni, amivel sokkal szélesebb közönséget igyekeznek megszólítani.  Belső tere alkalmas az utazni vágyó családok számára is, többek között a tágas helykínálat és a tárolóképesség miatt. A digitális műszerfalon akár 10,2 colos érintőképernyő is lehet, a sofőrt pedig a legmagasabb minőségű elektronikus eszközök veszik körül.

Renault Arkana belső tere hatalmas digitális érintőképernyős kijelzővel

Az Arkana egy teljesen új hibrid rendszerrel lesz elérhető, ezen belül is a 140 lóerős E-TECH Hybrid motorral, vagy az 1,3 literes TCe 140, továbbá a TCe 160-as benzines motorral. Mindez egy 12V-os akkumulátorral szerelt, 1,3 literes TCe mikrohibrid erőforrással egészül ki. Az E-TECH – Hybrid technológia olyan innovatív megoldásokat tartalmaz, amihez több mint 150 szabadalmat kellett bejegyeztetniük, és amihez a Formula-1-es csapat tapasztalataiból merítettek forrásokat.

Renault Arkana csomagtere hátulról, benne bőröndökkel

Az Arkana programigazgatója elmondta, hogy ez az autó tökéletesen ötvözi a kupé és az SUV modellek jellemzőit. Ez azért is fontos, mivel az európai piac központi szereplői lettek az SUV autók, amelyek már egyre több kivitelben jelennek meg.  

Renault Arkana macskaköves városi utcán hátulról

Az Arkana 2021-ben fog megjelenni hazánkban is. Konkrét információkról az értékesítéssel és az árakkal kapcsolatban majd a jövőben lehet tájékozódni.