Majdnem 800 millió forintért kelt el az utolsó orrmotoros Corvette

Közzétéve:
2019-07-10, 14:56

A nyolcadik generációs Corvette már középmotoros elrendezéssel érkezik, ezért fontos mérföldkő az utolsó orrmotoros verzió.

A különleges C7-es a Barrett-Jackson aukciós ház connecticuti árverésén került kalapács alá Bugatti és Ferrari tulajdonosokat zavarba ejtő áron. Ugyanis a hét generációt megélt orrmotoros amerikai sportautó nyolcadik generációja már középmotoros elrendezéssel érkezik. Azért rúgják fel a megszokott és bevált sémát, hogy lépést tudjanak tartani az európai sportautókkal.

Az első Corvette tanulmányt 1953-ban mutatták be a New York-i Autószalonon, mivel hatalmas sikert aratott ezért gyorsan sorozatgyártású modell lett belőle. A többi pedig már történelem és az évek alatt rengeteg változat készült belőle.

A fekete Z06 belseje

Az utolsó Corvette egy fekete Z06-os lett, melynek belsejét piros bőrrel húzták be. Emellett számos extra található az autóban például telemetriai rendszer. A géptető alatt pedig egy 6,2 literes, kompresszoros V8-as erőforrás bújik meg, amely 650 lóerőt és 881 Nm nyomatékot zúdít a hátsó kerekekre.

Ha eddig nem csorgott a nyálad, akkor most garantáltan fog, ugyanis egy manuális hétsebességes Tremec váltó csatlakozik hozzá. Ez az elegy garantált adrenalin fröccsöt jelent a sofőrnek, a hangja pedig földöntúli lehet. Az aukción bemutatott autó csak egy pontos utánzat volt, amelyet a GM készített el, mert nem tudni pontosan mikor gördül le a gyártósorról.

A Corvette C7 Z06 erőforrása

Normál esetben egyébként 100 000 dollár alatt meg lehet vásárolni egy hasonló Corvettet a kereskedésből, nyilván az utolsó példány ennél többet ér, de senki nem gondolta volna, hogy egy telefonos licitáló 2,7 millió dollárt, azaz átszámítva körülbelül 784 millió forintot is hajlandó érte adni.

A bevételt jótékonysági célra ajánlották fel, az összeget a Stephen Siller Tunnel to Towers Alapítványnak utalják át, ahol a szolgálat közben balesetet szenvedő katasztrófavédők megsegítésére fordítják azt.

A Corvette C7 Z06 hátulról fotózva

Viszonylag hamar kiderült, hogy kinek ért meg ennyit. A nyertes licitáló Daniel Snyder amerikai üzletember, aki a Washington Redskins amerikai futballcsapat többségi tulajdonosa, a Snyder Communications alapítója és a Red Zebra Broadcasting elsődleges befektetője. Nem mellesleg az ő tulajdonában van az utolsó Dodge Vipert is.

A Ford új izomautója sem szerénykedik, ha az áráról van szó...

Kapcsolódó írások

Gosford Classic Cars, 1956 Wartburg 311, almazöld
2019. május 01.
A Gosford Classic Cars árverésre bocsájt egy kimagaslóan jó állapotú Wartburg 311-est. Az autó értékéhez sokat hozzátesz, hogy az első modellek egyike és a legapróbb részleteiben is eredeti
Űrdongó Camarók szemből fotózva
2019. január 04.
Elárverezik a Transformers filmek kedvelt karakteréhez épített demó autókat
RM Sotheby’s Trabant P50 oldalnézetből
2019. március 06.
A nagysikerű és méltán elismert RM Sotheby’s aukciósház árverésén csaknem 8 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy P50-es Trabant és a hozzá tartozó Weferlinger Heimstolz lakókocsi
Buick Roadmaster woody wagon, bordó, olalnézet, elölről, balról
2019. március 29.
82 500 dollárért, vagyis majdnem 22,5 millió forintért kelt el egy Buick Roadmaster kombi az RM Sotheby’s árverésén. Az autónak nem csak a megjelenése, de teljesítménye és története is különleges