Februárban már írtam arról, hogy végigszántotta a magyar netet, hogy „Tesla kereskedés” nyílik Budapesten. Még én is meglepődtem azon, milyen címekkel futottak ezek a cikkek:

Ahogy azt a februári cikkemben leírtam, nagyon erős csúsztatás, amit ezek a portálok közöltek, hiszen azt sugallták, hogy hivatalos Tesla-kereskedés nyílik Budapesten, holott a Tesla nem tervez ilyet perpillanat Közép-Európában.

Tesla kereskedés

Ahogy azt akkor megírták, nem a Tesla nyitja ezt a szalont, hanem az Universal Leasing Kft., amely lényegében autóimporttal fog foglalkozni. Pusztán fenntart majd egy bemutatótermet, ahol az épp aktuális modelleket meg lehet tekinteni, de ettől még ugyanúgy nekik is be kell importálniuk az autót az országba. 

Tesla modell belülről

Emiatt nem lesz továbbra sem Tesla-szerviz Magyarországon, ugyanis a Tesla nagyon központosított rendszerben működik mind az értékesítés, mind a szerviz területén. Nem fogják hagyni, hogy csak úgy valaki belekontárkodjon az autójukba! Pont emiatt, hogy se hivatalos értékesítési pont, se szerviztámogatás nincs mögöttük, nem lehet majd a 2,5 milliós állami támogatást igénybe venni, amit a nagycsaládosok igényelni tudnának. Az elektromos autókra járó állami támogatás se jöhet szóba, de ott azért, mert még a legolcsóbb elérhető Model 3 is túllépi jelenleg a bruttó 20 millió forintot, ami a támogatás felső határát jelenti, illetve a hivatalos szervizháttér sem áll a rendelkezésre.

Mivel a Tesla is látja a potenciált a közép-európai régióban, már tervezik két hivatalos Tesla-szalon megnyitását, azonban egyiket sem Magyarországon, hanem Csehországban és Lengyelországban nyitják majd meg.

Tesla modellek átadás előtt
Múlt héten az Alapjárat is ott tudott lenni a MAH Zrt. által behozott első 4 db Model 3 megérkezésénél (és még egy Model X is becsúszott)

Ha a cikk elején ekéztem a csúsztató médiumokat, azt azért meg kell jegyezzem, tegnap lejött egy újabb cikk a HVG-n, ezúttal már olyan óvatos megfogalmazással a cikkben, miszerint: „a magyar cég nincs hivatalos márkaimportőri státuszban.”

Hát másfél hónap kellett ennek a kategorikus kijelentéséig!

Hogy plusz pontot is megemlítsek velük kapcsolatban, a cikkükben szerepel a partnerünk, a Magyar Autókereskedőház Zrt., mint akik szintén Teslákat (is) importálnak az országba.

Talán te is láttad április 2-án, amikor Márk tartott egy live-ot az első adag Model 3-akkal, amik az országba érkeztek a MAH Zrt. által.

Ebben a videóban egy kis vágás után, szofisztikáltabban néznek ki a vonuló autók:

A Magyar Autókereskedőház Zrt. munkatársai a gépjárművek értékesítésén kívül széleskörű segítséget tudnak nyújtani ezen járművek finanszírozásával kapcsolatosan, legyen az zártvégű, nyíltvégű vagy operatív lízing. A társaság a biztosítási területen is otthon van, kedvező kötelező felelősségbiztosítás és casco biztosítási konstrukcióval állnak rendelkezésre az érdeklődő és vásárló ügyfelek részére.

Ha szeretnél Tesla Model 3-at rendelni megbízható partneren keresztül, válaszd a Magyar Autókereskedőház Zrt.-t, és mindösse 2 hónap várakozási idő után átveheted gépjárművedet.