Majdnem tragédia lett a rendőrségi PIT-manőverből

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-05-14, 15:23

Az oklahomai járőr kis híján a szembejövők közé lökte a menekülő autóst.

Amerikában nem ajánlatos autóval menekülni a rendőrök elől (és mással sem), mert előbb vagy utóbb úgyis elkapnak és ahhoz, hogy megállítsanak, bevetnek bármilyen módszert, nem számít a testi épségünk. Az egyik bevett és sokszor használt módszer a PIT-manőver, amely során az autót a hátsó tengelyénél meglökik oldalirányba, a menekülő gaztevő pedig elveszíti uralmát a járműje felett.

rendőrségi PIT-manőver Oklahomában

Mind a rosszfiúra, az eljáró rendőrre és a forgalom többi résztvevőjére is veszélyes manőver a napokban majdnem tragédiába torkollt Oklahomában (USA). A videó tanulsága szerint a járőr egy fehér Chevrolet Silverado pickupot üldözött, és mielőtt az felért volna az autópályára, alkalmazta a PIT-manővert. A sofőr elvesztette az uralmát a gépjárműve fölött, megpördült és csak a szerencsén múlt, hogy nem repült át a betonkordonon a szembejövők közé. Íme a videó:

Annak ellenére, hogy az autó komolyan megsérült, vezethető maradt, a 43 éves rosszfiú és utasa folytatták a menekülést. Azaz folytatták volna, mert amikor látták, hogy már tíznél is több járőr követi őket, úgy döntöttek, hogy feladják és inkább megállnak. A rendőrség természetesen letartóztatta őket, de örülhetnek, hogy egyáltalán túlélték a mutatványt.

Nem volt ilyen szerencsés egy korábbi delikvens, akivel szemben még április végén alkalmazott a rendőrség egy hasonló PIT-manővert Arkansasban. Dodge RAM 1500-as típusú pickupját 175 km/h-s sebesség mellett lökték ki, amelyből természetesen hatalmas balesetet lett, sajnos nem is élte túl a 34 éves sofőr és a rendőr is komolyan megsérült. Az esetről készült horrorisztikus videó itt nézhető meg:

Kapcsolódó írások

Kék színű Corvette szemből fotózva
2019. november 03.
Nem biztos, hogy a tulajdonos visszakapja a kocsit.
Rendőrségi Audi TT-k
2019. november 25.
A magyar rendőrség leggyorsabb autói az elmúlt 4 évtizedből.

További hírek