A hírek szerint a Volkswagen Zwickauban található gyáregységében már beindították az ID.4 elektromos autó gyártását annak ellenére, hogy a modell hivatalos leleplezése még meg sem történt. Nem sokkal ezelőtt a már megvásárolható ID.3 magyarországi áraira is fény derült, most pedig úgy tűnik, a nagyobb ID.4 ügye is egyenesbe ért.

2020-as Volkswagen ID.4 látványterv elölről

Az ID.4 egyébként 2020 szeptemberében debütál majd a nagyközönség előtt, igaz, az online térben már elég sok képet kiszivárogtattak az elektromos crossoverről. A MEB-platformra épülő jármű méreteiről eddig azt lehet tudni, hogy 4,6 méter hosszú, 1,85 széles és 1,6 méter magas lesz, ezzel pedig a Tesla Model Y egyik legnagyobb riválisa lehet.

2020-as Volkswagen ID.4 látványterv hátulról

Kezdetben egy elektromotor hajtja majd a hátsó tengelyt, ám később egy duálmotoros, összkerekes kiadás is érkezik majd. Az akkukapacitások az ID.3 ferdehátúhoz hasonlók lesznek, 45, 58 és 77 kilowattórával lehet majd gazdálkodni, amelynek a következtében a hatótáv is megközelítheti a kistestvér értékeit, igaz a nagyobb felület és a súly miatt valószínűleg kevesebbet fog tudni.

Most már csak a hivatalos bemutató van hátra, és akkor minden részlet kiderül majd az ID.4-ről. A későbbiekben egy elektromos mikrobusz bemutatását is tervezi a Volkswagen.

Elektromos autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!