szombat - 2023. szeptember 30.
11.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 647 Ft
100 699 Ft
D 678 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Még több rollerparkolót telepítenek Budapestre

2023. június 02. | 09:44

Ezzel akarják rendezni a bérelhető rollerek és biciklik körül kialakult káoszt.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a tervek szerint idén 500 új rollerparkolót telepítenek a fővárosba. Ezeken az úgynevezett Mobi-pontokon bérelhető elektromos rollereket és bicikliket lehet elhelyezni szabályosan.

A hangsúly a szabályos szón van, hiszen ha hanyagul hagyjuk el egy szűkebb járdán, azzal gondot okozhatunk. Esélyes, hogy látás- vagy mozgássérültek elakadnak benne, esetleg babakocsival nem fog tudni átjutni valaki.

Ezek a pontok elég gyorsan terjednek szerte a fővárosban. Egy évvel ezelőtt még csak a 300-adik pontot adták át, de ma már 600 felett van a számuk. A további telepítésekkel bőven 1000 felett járunk majd és itt sem áll meg a projekt.

A telepítést végző szervezet szerint ezek a pontok nagyban hozzájárulnak majd ahhoz, hogy biztonságosan helyezhessük el ezeket az eszközöket. Olyan módon, hogy ezzel a forgalom semmilyen résztvevőjét ne zavarjuk meg.

A bérelhető mikromobilitási eszközök világa egy remek dolog. Sokaknak segít a közlekedésben, főleg a nagyvárosokban. Ha valaki nem tömegközlekedési útvonalon szeretne haladni, akkor ez talán az egyik legegyszerűbb és loggyorsabb megoldás.

Társadalmilag viszont sajnos éretlenek vagyunk hozzá - tisztelet a kivételnek. Amíg dobálják az elektromos rollereket, bevágják a Dunába a hídról vagy az út kellős közepén rakják le, addig muszáj olyan szabályozásokkal élni, mint ezek a Mobi-pontok.

Depositphotos
Egyre kevesebb ingyenpénzt adnak Németországban a villanyautókra, be is szakadtak az eladások Már nem csak autópályán hajtanak forgalommal szemben

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!