Magyarországon a közlekedési morál sajnos a béka feneke alatt van, rengeteg a pofátlan sofőr. A rendőrség nagy erőkkel próbálja kiszűrni a forgalomból a notórius szabályszegőket, a cél érdekében a civil és matricázott rendőrautók mellett motoros egységeket, drónokat, helikoptereket és bekamerázott kamionokat is bevet a hatóság. A legújabb „pofátlanító” videó arról árulkodik, hogy a már emlegetett morálon még bőven van mit javítani.

Pofátlan sofőr a fedélzeti kamera szemszögéből

A pofátlan(TAN)ítási videósorozat 25. része rögtön egy olyan autóssal kezdődik, aki nem adott elsőbbséget a zebrán babakocsit toló gyalogosnak, a kocsiban utazó gyermek testi épsége is veszélybe került. Az a sofőr sem volt piskóta, aki gyakorlatilag a vasúti síneken előzött. Annak a járművezetőnek pedig igen nagy pechje volt, aki a járőrök szeme láttára nem adott elsőbbséget a kerékpárosnak.

A prímet viszont az a sofőr vitte, aki a forgalommal szemben hajtott be a körforgalomba, szerintem egy pillanatig még az egyenruhások sem akartak hinni a szemüknek. Érdekelt volna, hogy a nyakon csípett autós milyen magyarázattal rukkolt elő, miután félreállt az úton. Egy biztos, a mostani epizódban a szokásosnál több kirívó szabálytalanságot mutatott be a rendőrség.