Kedd délelőtt megjelent a pofátlan(TAN)ítási videósorozat 24. része az interneten. A legújabb epizódban a rendőrök azt is feltüntették, hogy az adott szabálytalanság elkövetése milyen mértékű büntetést vont maga után.

Piroson áthajtó sofőr a rendőrök szemszögéből

A képre kattintva indul a videó!

A rendőrség kezdetben jelölt és jelöletlen járőrkocsikkal szűrte ki a pofátlan sofőröket a forgalomból, aztán elkezdte bevetni a motoros egységeket is, később pedig kiderült, hogy drónokkal is vadászik a szabályszegőkre. Az sem titok, hogy alkalomadtán a hatóság eszköztárát gazdagító helikoptereket is bevonják a hasonló jellegű akciókba. December óta pedig azt is tudjuk, hogy bekamerázott kamionok is segítik az egyenruhások munkáját az autópályákon.

A legújabb részben a bekamerázott rendőrautók viszik a prímet. Volt olyan autós, aki egy matricázott rendőrautóval a sarkában ment át a piroson balra kanyarodás közben. Ha a sofőr belenézett volna a tükörbe, akkor 50 ezer forinttal több maradt volna a zsebében, és nem került volna 8 büntetőpont a neve mellé. Egy másik autós azért kapott ugyanekkora pénzbüntetést, mert semmibe vette a kötelező haladási irányt mutató táblát. Ő szintúgy nem vette észre a mögötte érkező jelölt járőrkocsit, viszont csak négy büntetőpontot kapott, szóval ezt a „különcsatát” a piroson áthajtó sofőr nyerte.

Az egyenruhások többször is hangsúlyozták már, hogy az autósok és kamionosok mellett az egyéb közlekedők által elkövetett szabálysértések felett sem hunyak szemet. Bírságoltak már kerékpárosokat, sőt, volt olyan akció, melynek során kifejezettet arra mentek rá a rendőrök, hogy kiszűrjék a forgalomból a szabályokat be nem tartó bringásokat. A mostani epizódban pedig helyet kapott az a gyalogos, aki a piroson szaladt át. A járőrök utánamentek az illetőnek, majd a helyszínen megbírságolták őt.

Ha a beágyazott videó nem indul el, akkor kattints erre a linkre, vagy a fent látható képre!