Új módszerrel vadászik a szabálytalankodókra a magyar rendőrség – VIDEÓ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-12-21, 08:35

Minden bizonnyal lesz még példa hasonló akciókra a jövőben.

Új módszerrel bővült a „pofátlanító” rendőrök repertoárja, az egyenruhások ezúttal a gyorshajtó vagy előzési tilalmat megszegő kamionsofőrök levadászására mentek rá az M5-ös autópályán – mégpedig egy bekamerázott kamion segítségével.

Szabálytalanul előző kamion egy másik kamion szemszögéből

A rendőrség kezdetben jelölt és jelöletlen járőrkocsikkal szűrte ki a pofátlan sofőröket a forgalomból, aztán elkezdte bevetni a motoros egységeket is, később pedig kiderült, hogy drónokkal is vadászik a szabályszegőkre. Az sem titok, hogy alkalomadtán a hatóság eszköztárát gazdagító helikoptereket is bevonják a hasonló jellegű akciókba. Azt viszont eddig nem tudtuk, hogy bekamerázott kamion is segíti az egyenruhások munkáját.

A rendőrség állítása szerint más járművek esetén is lehet alkalmazni ezt a módszert, úgyhogy az a bizonyos repertoár, amit korábban emlegettem, még tovább bővülhet. A hatóság azt ígéri, hogy lesz folytatása a mostani sztorinak, szóval minden bizonnyal többször is segítségül hívják a bekamerázott kamiont.

Egyébiránt több kommentelő is él a gyanúperrel, miszerint a bekamerázott tehergépjármű lassan ment, pont azért, hogy a többi kamion előzésbe kezdjen. Magyarán többen is úgy gondolják, hogy a rendőrség munkáját segítő kamion szándékosan provokálta ki a szabálysértéseket. Mások viszont láthatóan elégedettek voltak az új módszerrel. Itt is az arany középutat kell megtalálni, vagyis nem a pénzbeszedésről kéne szólnia a dolognak, hanem arról, hogy ezek a videók elrettentő hatással legyenek, és a kamionosok fején még véletlenül se suhanjon át a szabálytalan előzés gondolata.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Baleset-megelőzés (Facebook)

Kapcsolódó írások

Audi TT rendőrautók
2019. november 25.
A magyar rendőrség gyors autói az elmúlt 4 évtizedből.
Heti kihagyhatatlan videóadag
2017. április 28.
A hétvége közeledtével a frissen megjelent autós videókból csemegéztem Nektek: hajsza, egyedi csónakszállítás, eldurvult fűnyírás, dízelpárbaj. Jó szórakozást! 

További hírek