Megint fellendült az újautó-piac

Közzétéve:
2019-11-05, 11:09

A szeptemberi visszaesést követően javulás állt be a jármű-értékesítések terén.

Ahogyan az várható volt, az év egyik leggyengébb hónapja után októberben megint fellendült a magyarországi újautó-piac. Az elmúlt évek is azt mutatták, hogy a január mellett a szeptember az az időszak, amikor a magyarok a legkisebb hajlandóságot mutatják az új járművek vásárlására. A Datahouse adatai szerint az októberi számok viszont már a tavaszi trendeket közelítik, ez pedig jónak mondható. Konkrétan kifejezve 12 451 új személyautót helyeztek forgalomba 2019 őszének második hónapjában.

2019-es Jeep Renegade elölről

Október hónap nagy visszaesője többek közt a Porsche, mely alig harmadannyi autót adott el, mint szeptemberben. Jobban teljesített azonban a Jeep, mely megháromszorozta eladásait, ezzel pedig a 17. helyre lépett a márkák közötti sorrendben, olyan nagy gyártókat előzve meg, mint a Citroën vagy a Nissan.

Az egyes márkákat vizsgálva nagy meglepetés történt, hiszen az értékesítési lista első helyén a Ford szerepel 1442 autóval, ezzel egy helyet javított szeptemberhez képest. A második a Škoda 1210, míg a harmadik a Volkswagen 1121 eladott járművel. A Volkswagen-konszern két gyártója ráadásul a szeptemberi 7. illetve a 8. helyéről érkezett a dobogóra.

2018-as Suzuki Vitara elölről

A kategóriákat tekintve továbbra is az SUV modellek szegmense pörög a legjobban, ezt követi az alsó-középkategória, majd pedig a kisautók mezőnye következik. A hobbiterepjárók közt továbbra is a Suzuki Vitara az úr, 2019 októberében 438 darabot értékesítettek belőle. Az augusztusi adatokhoz képest azonban ez is jelentős visszaesés, hiszen nagyjából az ötödére csökkent a Vitarák eladása. A második helyen a Ford Kuga végzett az SUV szegmensben, míg a bronzérmes nagy meglepetésre a Jeep Renegade lett 208 eladott modellel, mely jelentős javulásnak számít.

Az alsó középkategóriában is történtek változások, ám itt mindig figyelembe kell venni, hogy a flottavásárlók egyik legkedveltebb szegmenséről van szó. Az első helyen a Škoda Octavia végzett 678 eladott modellel, a második a Kia Ceed, míg a harmadik a Toyota Corolla lett 323 értékesített példánnyal. A kisautóknál A Suzuki Swift volt a legkelendőbb, összesen 234 darabot adtak el belőle októberben. A második helyen a Dacia Sandero, míg a dobogó alján a Toyota Yaris végzett 129 eladott járművel.

2019-es Dacia Lodgy elölről

Az egyterűeknél a Dacia Lodgy vezet magasan, ebben valószínűleg nagy szerepet játszik a nagycsaládosok által igényelhető állami támogatás is. A felső-középkategóriában nem történt nagy meglepetés, továbbra is a Ford Mondeo-Škoda Superb-Volkswagen Passat hármas vezeti a listát, persze itt is meg kell említeni, hogy a vállalati beruházások valamelyest árnyalják a képet.

A sportos modellek esetében a Mercedes AMG GT fogyott a leginkább, melyből 14 darabot értékesítettek. Ezután a Mazda MX-5 következik, a bronzérmes pedig a Ford Mustang lett 7 eladott autóval.

Az öt legkeresettebb márka 2019 októberében a magyarországi újautó-piacon:

  • Ford – 1442 db
  • Škoda – 1210 db
  • Volkswagen – 1121 db
  • Suzuki – 1079 db
  • Toyota – 909 db

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!

 

Forrás:

További autós hírek

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Egy orosz színész nem bírta elviselni, hogy megelőzték, azonnal visszaelőzött. Vesztére. – írja az origo.hu Az egész jelenetet rögzítette az…

Legkevesebb 13 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán – jelentette hivatalos közlésre hivatkozva a szlovák média. A…

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közös kampány keretében, kétnyelvű közlekedésbiztonsági plakátokat helyezett ki az elmúlt…

Kapcsolódó írások

2018-as Toyota CH-R elölről
2019. április 02.
Megint növekedtek az újautó-eladások Magyarországon, íme az első negyedév értékesítési adatai
A Suzuki Swift 2019 júliusában jól fogyott a magyar újautó-piacon
2019. augusztus 03.
Jól teljesített a magyar autópiac 2019 júliusában.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2019. szeptember 03.
A Suzuki uralma továbbra is töretlen.
Alfa Romeo Stelvio
2018. december 05.
A soron következő Alfa Romeo SUV-t a márka pomiglianói üzemében fogják gyártani és a Jeep Renegade architektúráját alapul véve készül majd el.