szerda - 2023. május 31.
25.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 574 Ft
100 626 Ft
D 555 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Megmutatták a V60 2020-as Cross Country kivitelét

2018. szeptember 27. | 17:30

A Volvo ebből a kombiból is terepre alkalmas autót farag, ráadásul így is nagyon jól néz ki

A svédek újragondolták a nemsokára érkező puttonyos V60-at, melynek szintén lesz Cross Country kivitele. Az új terepes kombi a 2020-as modellévben érkezik, a gyártó pedig alapos frissítésnek vetette alá. Ahogy azt korábban a Volvo bejelentette, nem fejleszt több dízelmotort, így a jövőben a benzines, hibrid és elektromos modellek dominálják majd a kínálatukat.

Ennek a modellnek a bemutatásánál egyedül a T5-ös motor lesz elérhető, méghozzá öszkerékhajtással. A későbbiekben mild és plug-in hibridekkel szélesedik a kínálat. A 2.0 literes turbós négyhengeres egy nyolcsebességes automata váltón keresztül juttatja el a kerekekhez a 250 lóerős teljesítményét.

A Cross Country modellek régóta jelölik a márka off-road verzióit, melyek főleg a futómű módosításaival jelennek meg. Az ötlet a ’90-es években jött a Volvonál, mely szerint célszerű lenne tervezni egy olyan modellt, mely képes megbirkózni a kemény svéd időjárás okozta körülményekkel. Ekkor lépett be a SUV szegmensbe a gyártó az XC90-nel.

A V60 esetében ez egy nagyjából 7 centis hasmagasság-emelést jelent a terepes kivitelhez tervezett futómű jóvoltából. Természetesen többféle üzemmódból választhat a sofőr, az off-road mód mellett hegymenetvezérlő is helyet kap az autóban. A vezetéstámogató rendszerek sem maradtak ki a terepes V60-ból, az autópálya-asszisztens például 130-as tempóig veszi le a terhet a vezetőről, valamint keresztirányú forgalmat figyelő rendszer is van benne.

A beltér a V60-éval azonos, megtalálható benne az Apple CarPlay rendszer és az Androit Auto is, melyek a központi érintőképernyőről vezérelhetők. A Cross Country fő riválisa az Audi A4 Allroad lesz, de valamilyen szinten a Subaru Outback is ide sorolható. Az ára egyelőre nem ismert, ám a gyártó szerint ez a kivitel is bekerül a „Care by Volvo” programba, mely egyfajta saját kialakítású autóbérlési rendszer, amely a biztosítást és a karbantartást is magában foglalja.

150 ezer autóval lett több Magyarországon fél év alatt Ütősre sikeredett a Hyundai harmadik „N” jelzésű modellje!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!