csütörtök - 2022. October 06.
18.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Mégsem temeti el a Skoda a Rapidot?

A hír részben igaz, részben pedig nem. A Skoda ténylegesen visszailleszti a Rapidot a palettába, csak sajnos nem Európában.

A cseh márka az utóbbi időben mondhatni vérfrissítést végzett a teljes kínálaton, ugyanis felülről lefelé átalakult a sorozat. Többek között faceliftet kapott például a Superb modellcsalád, berobbant a cuki, elektromos Citigo, az új Kamiq crossover, a negyedik generációs Octaviáról nem is beszélve. A 2019-es év vége előtt a márka oroszországi részlege beszámolt egy félig-meddig új autó érkezéséről mely nem más, mint a Skoda Rapid.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

Azért csak félig-meddig, mert a közzétett vázlatfotók alapján nem tűnik vadonatúj fejlesztésnek az új Rapid, sokkal inkább egy alaposabb ráncfelvarrásnak. Sokan azt hiszik, ez valami tréfa, hiszen korábban arról volt szó, hogy a Scala lesz a Rapid helyettesítője. Bizonyos országokban így is történt, a VW Golf rivális felváltotta a pénztárcabarát családi autót, ám máshol, mint Oroszországban, Indiában és Kínában továbbra is teszi a dolgát a Rapid. Sőt, ezúttal új generáció érkezik belőle!

Az ok, amiért a vállalat így döntött az, hogy a Scala alapvetően más réteget igyekszik megcélozni előkelőségével, ezért is kell érte többet fizetni. Mindeközben a Rapid a Dacia Logan receptjét alapul véve hatékony erőforrásokkal érhető el a piacon, meglepően kedvező árazással.

Egyelőre nem lehetett teljes egészében látni az új Rapidot, de az szinte biztos, hogy nem fog 100%-ban hasonlítani a felvázolt tervekre. Aggodalomra semmi ok, a családosok ezek után is biztosan megengedhetik majd maguknak, hogy egy ilyen autóval furikázzanak.

Mint ahogy az a tervrajzoknál szokott lenni, a kerekek ezúttal is szokatlanul és aránytalanul nagyra sikeredtek. Visszapillantók ugyan most vannak, viszont az ajtófogantyúk hiányára rögtön felfigyeltem.

A Skoda elárulta, hogy az ötajtós liftback karosszériát mindenképpen megtartják, viszont a Rapid Spaceback visszatérése felől még vannak kétségek. A beltér egyelőre titok marad, ám a Skodát ismerve az egyszerűség, elegancia elvét fogják alapul venni és nem bonyolítják túl a dolgot. Ennek ellenére sejthetően mégis vonzó lesz az új Rapid utastere.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!