Miklóson elege lett a lakosságnak a közúti drifterekből

Közzétéve:
2019-06-08, 12:47

Aktivisták „Ne driftelj!” feliratú táblákat helyeztek ki a körforgalmak mellé

A drift az autósport művészetének számít, hiszen a technika mellett kiemelt vezetési képességekre is szükség van a szép kiflik rajzolásához. Különösen érzékeny hátsó fertály, továbbá ügyes kéz- és lábmunka szükséges ahhoz, hogy a sofőr a jármű mind a négy sarkát a megfelelő íven vezesse. A versenypályákon és a lezárt útszakaszos bemutatókon ezt minimalizált baleseti tényezővel végzik a hozzáértők, sok lelkes autórajongó azonban a közutakon is szereti próbálgatni saját és autójának határait. Hol több, hol pedig kevesebb sikerrel.

Drift elleni tábla egy szigetszentmiklósi körforgalomnál
Forrás: Szigetszentmiklósi Kossuth Kör Facebook oldala

Szigetszentmiklóson az utóbbi időben annyira elszaporodtak a körforgalomban driftelők, hogy a helyi lakosság megelégelte a dolgot. Felháborodásuk jeléül „Ne driftelj! Balesetveszélyes!” feliratú táblákat helyeztek el a körförgalmaknál, ezzel igyekeznek visszaszorítani az önjelölt Keiichi Tsuchiya imperszonátorokat. A Szigetszentmiklósi Kossuth Kör aktivistáinak Facebook posztjában arra is kitérnek, hogy a helyi hatóságok nem fordítanak kellő figyelmet erre a problémára:

„Jó lenne, ha mind a rendőrség, mind az önkormányzat végre komolyan venné a helyzetet és cselekedne. Az ellenzék évek óta felveti a kérdést testületi üléseken, mégsem történt érdemi előrelépés - hétvégén cserbenhagyásos baleset is történt a Jókai utcai körforgalomban. A lakosságnak elege van. A driftelés veszélyes.” – olvasható a bejegyzésükben.

Forrás:

HVG

Szigetszentmiklósi Kossuth Kör (Facebook)

Kapcsolódó írások

2019 TRACKWOOD a Rabócsi Ringen a Drifting.hu szervezésében BMW E30
2019. augusztus 24.
Na meg én is ide értem Máriapócsra, Európa egyik legnagyobb drift versenyére
Önvezető személyszállító kisbusz ütközött Las Vegasban
2017. november 17.
Ismét terítékre került, vajon mennyire biztonságosak az önvezető járművek, miután egy frissen forgalomba állt, nem ember által vezetett gépjármű érintett volt egy balesetben.
Ne engedd el a kormányt vezetés közben! Igen, egy Teslában se!
2018. február 12.
Újabb balesete volt egy Tesla Model S-nek, ami miatt az amerikai cég ismét figyelmeztette autói tulajdonosait, hogy ne engedjék el menet közben a kormányt.
2018. december 22.
Könnyebb és gyorsabb lesz a baleseti szituációk rögzítése