vasárnap - 2023. június 04.
20 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Mol tovább szorongatja a független kisbenzinkutakat

2022. november 25. | 13:20

Legújabb lépésükkel az ellátás biztonságára hivatkozva hoztak olyan döntést, ami kicsinálhatja a független vidéki, családi benzinkutakat a közeljövőben.

A november 28-cal kezdődő héten, tehát jövő hétfőtől sem szállít a Mol több független benzinkútra üzemanyagot. A Blikknek továbbítottak egy levelet a Független Benzinkutak Szövetségétől, amiben a Mol közlése olvasható:

Tisztelt Partnerünk! Tájékoztatjuk, hogy az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat és a november 28-án kezdődő, 48. héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani önöknek.

Vállalatunknak az egész régió ellátásban kiemelt stratégiai szerepe van és felelősek vagyunk azért, hogy az ország minden pontján legyen a működéshez szükséges üzemanyag-mennyiség. A jelenlegi helyzetben az országos ellátási szempontokat kell előtérbe helyeznünk és egyelőre fenn kell tartanunk az átmeneti korlátozásokat.

Megértésüket köszönjük."

Már az elmúlt időszakban is rosszul állt ezeknek a kis kutaknak a szénája, hiszen ezen a héten sem kaptak üzemanyagot. Eleve a hatósági ár bevezetése is sújtotta őket, mert kénytelenek voltak veszteségesen árulni a 95-ös benzin és hagyományos dízel üzemanyagokat.

Levelében a Mol nem hivatkozott semmire. A dologhoz köze lehet a százhalombattai finomítóban történt rendszerhibának, ami miatt csak 60 százalékon üzemelnek, így kevesebb üzemanyagot tudnak előállítani.

Depositphotos
Nagyüzemi fatolvajokat kapcsoltak le Borsodban Ennyi üzemanyag tartaléka van jelenleg Magyarországnak

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!