2022. november 25. | 12:20

Legújabb lépésükkel az ellátás biztonságára hivatkozva hoztak olyan döntést, ami kicsinálhatja a független vidéki, családi benzinkutakat a közeljövőben.

A november 28-cal kezdődő héten, tehát jövő hétfőtől sem szállít a Mol több független benzinkútra üzemanyagot. A Blikknek továbbítottak egy levelet a Független Benzinkutak Szövetségétől, amiben a Mol közlése olvasható:

Tisztelt Partnerünk! Tájékoztatjuk, hogy az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat és a november 28-án kezdődő, 48. héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani önöknek.

Vállalatunknak az egész régió ellátásban kiemelt stratégiai szerepe van és felelősek vagyunk azért, hogy az ország minden pontján legyen a működéshez szükséges üzemanyag-mennyiség. A jelenlegi helyzetben az országos ellátási szempontokat kell előtérbe helyeznünk és egyelőre fenn kell tartanunk az átmeneti korlátozásokat.

Megértésüket köszönjük."

Már az elmúlt időszakban is rosszul állt ezeknek a kis kutaknak a szénája, hiszen ezen a héten sem kaptak üzemanyagot. Eleve a hatósági ár bevezetése is sújtotta őket, mert kénytelenek voltak veszteségesen árulni a 95-ös benzin és hagyományos dízel üzemanyagokat.

Levelében a Mol nem hivatkozott semmire. A dologhoz köze lehet a százhalombattai finomítóban történt rendszerhibának, ami miatt csak 60 százalékon üzemelnek, így kevesebb üzemanyagot tudnak előállítani.

Depositphotos