Négyajtós lesz az Audi TT?

Frissítve:
2018-11-14, 20:56

Már nem veszik sem a roadstert, sem a kupét úgy, mint régen. Vajon ez áll a nagy változtatás hátterében?

Megy a találgatás, hogy vajon miért döntött úgy a német gyártó, hogy a korábban rendkívül népszerű sportautójából négyajtós változatot készít.

Audi TT Sportback koncepció

Ha belegondolsz, a Mercedes-Benznek ott a sportos és vagány, bár hátul kevésbé praktikus CLA-ja, a BMW-től pedig 2020-ban érkezik a 2-es sorozat Gran Coupé verzió. Az Audi úgy néz ki ebben a kategóriában sem akar semmiféle hiányt szenvedni, ezért meglehet, hogy a következő generációs TT-t már négyajtós szerepben fogod az utakon látni.

Audi TT Sportback koncepció hátulról

Nem ez az első eset, hogy szóban forog a négyajtós változat, ugyanis a 2014-es Párizsi Autószalonra az Audi készült már egy, a Sportback TT nevet viselő, négyajtós tanulmánnyal. Nagyjából bemutatták az autót, viszont azóta nemigen hallhattál felőle.

A brit Autoexpress magazin csütörtöki jelentéséből kiderült, hogy amellett, hogy jelentős mértékben visszaesett a TT Roadster és TT Coupé iránti kereslet, a négykarikás márkának a Volkswagen kapcsán kirobbant dízelbotrányra irányuló költségek miatt kellett annó leállítania a négyajtós TT fejlesztését.

Audi TT négyajtós koncepció Autoexpress szerint

Most azonban, négy évvel később úgy néz ki, zöld utat kapott a megújuló Audi fejlesztése és gyártása, aminek van, aki örül és van, aki nem. Az autóval kapcsolatban továbbá az a hír járja, hogy kevesebb, mint két évet kell várni rá. A vállalatnál abban bíznak, hogy az új kivitel kellő növekedést eredményez majd az eladásban a márka számára.

A Sportback TT koncepció és a Mercedes-Benz CLA hossza közt nincs nagy különbség, a hasonlóság megengedett, hiszen mégiscsak egyik-másik ellenfelének ígérkezik. Meg aztán ki tudja, milyen újításokkal rukkol majd még elő a BMW a 2-es Gran Coupé kapcsán. A CLA riválisának gyártását valószínűleg az Audi itthoni, győri üzemében végzik majd. Mivel a kétajtós verzió is nálunk készült, itt találhatók a gyártáshoz legszükségesebb alkotóelemek.

négyajtós Audi TT Autoexpress elképzelése szerint

Úgy tűnik, az Audi minden téren a csúcsra kíván törni, hiszen nemrégiben kifejlesztettek egy eddig páratlan, részlegesen matt fényezést a modellek számára, hogy azok az eddiginél is egyedibb külsővel rendelkezzenek.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2020. január 09.
A méretes SUV mellett, egy négyajtós TT érkezéséről is pletykál a sajtó.
A Quattro első 25 éve – Az ötlet
2017. február 15.
Hogyan jutott el az Audi az Iltis-technológiától az RS4-ig?

További hírek