Négyajtós lesz az Audi TT?

Frissítve:
2018-11-14, 20:56

Már nem veszik sem a roadstert, sem a kupét úgy, mint régen. Vajon ez áll a nagy változtatás hátterében?

Megy a találgatás, hogy vajon miért döntött úgy a német gyártó, hogy a korábban rendkívül népszerű sportautójából négyajtós változatot készít.

Audi TT Sportback koncepció

Ha belegondolsz, a Mercedes-Benznek ott a sportos és vagány, bár hátul kevésbé praktikus CLA-ja, a BMW-től pedig 2020-ban érkezik a 2-es sorozat Gran Coupé verzió. Az Audi úgy néz ki ebben a kategóriában sem akar semmiféle hiányt szenvedni, ezért meglehet, hogy a következő generációs TT-t már négyajtós szerepben fogod az utakon látni.

Audi TT Sportback koncepció hátulról

Nem ez az első eset, hogy szóban forog a négyajtós változat, ugyanis a 2014-es Párizsi Autószalonra az Audi készült már egy, a Sportback TT nevet viselő, négyajtós tanulmánnyal. Nagyjából bemutatták az autót, viszont azóta nemigen hallhattál felőle.

A brit Autoexpress magazin csütörtöki jelentéséből kiderült, hogy amellett, hogy jelentős mértékben visszaesett a TT Roadster és TT Coupé iránti kereslet, a négykarikás márkának a Volkswagen kapcsán kirobbant dízelbotrányra irányuló költségek miatt kellett annó leállítania a négyajtós TT fejlesztését.

Audi TT négyajtós koncepció Autoexpress szerint

Most azonban, négy évvel később úgy néz ki, zöld utat kapott a megújuló Audi fejlesztése és gyártása, aminek van, aki örül és van, aki nem. Az autóval kapcsolatban továbbá az a hír járja, hogy kevesebb, mint két évet kell várni rá. A vállalatnál abban bíznak, hogy az új kivitel kellő növekedést eredményez majd az eladásban a márka számára.

A Sportback TT koncepció és a Mercedes-Benz CLA hossza közt nincs nagy különbség, a hasonlóság megengedett, hiszen mégiscsak egyik-másik ellenfelének ígérkezik. Meg aztán ki tudja, milyen újításokkal rukkol majd még elő a BMW a 2-es Gran Coupé kapcsán. A CLA riválisának gyártását valószínűleg az Audi itthoni, győri üzemében végzik majd. Mivel a kétajtós verzió is nálunk készült, itt találhatók a gyártáshoz legszükségesebb alkotóelemek.

négyajtós Audi TT Autoexpress elképzelése szerint

Úgy tűnik, az Audi minden téren a csúcsra kíván törni, hiszen nemrégiben kifejlesztettek egy eddig páratlan, részlegesen matt fényezést a modellek számára, hogy azok az eddiginél is egyedibb külsővel rendelkezzenek.

Forrás:

További autós hírek

Olyat gyakran látunk és posztlunk is, hogy a robogó, megkülönböztető jelzést használó mentőautó után bevágódnak és így próbálnak maguknak időt…

A tűz olyan reakciót váltott ki a kocsiból, amire nem lehetett előre számítani – írja az origo. Az alábbi videót…

Eddig tisztázatlan körülmények között 2020. január 25-én 15 óra 35 perckor, az M3-as autópálya 49+100-as kilométerszelvényében, a Miskolc irányába vezető…

Rengeteg megbotránkoztató, meghökkentő vagy esetenként vicces felvétel kerül fel oldalunkra. Azon túlmenően, hogy próbálunk titeket érdekes, szórakoztató, naprakész tartalmakkal ellátni,…

A teherautó sofőrje az A9-es autópályán haladt Ingolstadt közelében. A német rendőrök meg tudták állítani, de nem volt egyszerű feladat.…

Kapcsolódó írások

2020. január 09.
A méretes SUV mellett, egy négyajtós TT érkezéséről is pletykál a sajtó.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
1968 Audi 100 C1, baba kék, kupé, elölnézet, oldalnézet, balról, nyitott ajtó, nő áll ki belőle
2019. december 07.
Fennállása alatt az Auto Union számos nagyszerű autót mutatott be, melyek mind nagy hatással voltak a weimari köztársaság és az NSZK autóiparára. Ma ezek közül ötöt ismerhetsz meg
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.