2023. március 13. | 13:22

Néhány leleményes autós megtalálta a módját annak, hogy ne kelljen egész nap a dugóban ülnie.

Még az esemény napján beszámoltunk arról, hogy milyen tömegszerencsétlenség történt az M1-es autópályán. A semmiből hirtelen jött egy sűrű porfelhő, amitől egészen minimális lett a látótávolság.

Így sorra történtek a balesetek és az autópálya egy pontján összesen 37 autó ás 5 kamion tört össze egyszerre, több jármű ki is gyulladt. A balesetnek egy halálos áldozata és további 39 sérültje volt, köztük 10 gyerek.

Az eset után egész éjszaka takarították el a roncsokat és azok maradványait, tehát az autópálya huzamosabb ideig meg sem mozdult. Ebből lett elege néhány leleményesebb autósnak.

Ők egyszerűen csak kiszálltak és eltávolították a szalagkorlát egy darabját. Azt pontosan nem látni a felvételen, hogy levágták, vagy esetleg csak lecsavarozták a helyéről.

Viszont amint lekerült, óvatosan félretették és elkezdtek lehajtani az autópályáról. Egy kis zöld területen kellett lehajtaniuk, amivel az egészen egyszerű személyautók is megküzdöttek.

Utána már egyáltalán nem volt gond, mert rendes aszfaltos úton haladhattak tovább, ahol kerülték a balesetet. Hogy ez a pálya melyik részén történt, azt is nehéz megmondani.

A baleset eltakarítása után egyébként a szakemberek felmérték az aszfalt állapotát és úgy döntöttek, hogy kicserélik a legfelső réteget. A munkálatok miatt forgalomkorlátozásokra lehet számítani.

MKIF Zrt.