2023. május 09. | 12:50

A német személyzet elutasította az átvételt, több száz utas maradt a határállomáson tanácstalanul.

Különösen kellemetlen helyzetbe került nagyjából 350 utas Csehországban egy magyar vonaton. Május hetedikén indult el a Hungária EuroCity szerelvénye és a német-cseh határon a decíni vasútállomáson nem jutott tovább.

Az eset akkor történt, amikor a cseh kísérőszemélyzettől a német vette volna át a vonat kezelését. Ők azonban több ponton is kifogásolták annak műszaki állapotát.

A hírek szerint egy kocsiban nem működött a klíma, egy ablaknál pedig kitört a billenőszerkezet. Valószínűleg ennél többről is lehetett még szó, mivel a német személyzet magtagadta a vonat átvételét, így az nem folytathatta útját.

A vonat Hamburgba tartott volna, így viszont az állomáson maradt 350 utasával együtt, akik nem tudták, hogy mi lesz a megoldás. Hiszen a továbbutazás lehetőségét és a visszautazást is rájuk hagyták az Index információi szerint - bár ez egyáltalán nem biztos.

Érdekesség, hogy nem ez az első ilyen eset a cseh-német határon. Tavaly nyáron is elakadt meg pár vonat hasonló indokkal, amelyek Németországba tartottak volna.

Ezekben az esetekben a hivatalos közlésekhez képest kevesebb kocsi indult el. Viszont előfordult olyan is, hogy nem volt étkezőkocsi a szerelvényen.

Depositphotos