hétfő - 2022. november 28.
4 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Nem ment tovább lyukas kerekű 15 tonnás kamional, elbocsájtották

2020. február 02. | 05:44

A kamionsofőr azért bűnhődött, mert nem vállalta egy esetleges tömegszerencsétlenség kockázatát.  

15 tonnás kamionnal egy hete vitt szállítmányt Angliából Hollandiába egy magyar kamionsofőr. Ezután egy parkolóban átvizsgálta a járművét, és nem talált mindent rendben, egy 5-6 centis repedést fedezett fel a jobb első gumin. Az esetet fényképpel dokumentálva elküldte főnökének - hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Így néz ki a gumim. Mi legyen? Balatoni István. - írta a kamionsofőr üzenetben szombaton 15:40-kor.

Szia,
Nézegesd a gumit, ha esetleg elkezd továbbszakadni, vagy ereszteni, akkor szólj majd! - érkezett a válasz.

Balatoni István elmondása szerint tehát főnökei továbbengedték volna a sérült abronccsal egy 160 km-es útra, ahol egy újabb 23 tonnás szállítmányt kellett volna felvennie. Azt az utasítást kapta, majd otthon kicserélik a kereket, mert otthon olcsóbb.

Ha elindulok, akkor én nem felelőtlen vagyok, hanem egy potenciális gyilkos. 38 tonnával kellett volna közlekednem. Ha ez az autó valahova becsapódik, a fara akár az ostor, erre is, arra is kicsaphat, beláthatalan következményekkel. Én ezt nem vállalom - folytatta gondolatait.

Miután 2 napig nem érkezett segítség a parkolóba, ahol vesztegelt Balatoni István, a kamiont otthagyta, majd saját költségére hazautazott. Válaszlépésként a cég elbocsátotta. Az RTL Klub riportere, Bányai Viktor elmondta, keresték a céget, hogy megbizonyosodjanak az álláspontjukról az eset kapcsán, de nem válaszolt a cég a kérdésekre.

Tóth Dezső vezetéstechnikai tréner szerint a kamion jobb első gumija parkolás közben sérülhetett meg, vélhetően egy útpadka okozta a hasadást.

Nincs leírva az, hogy mi az a sérülés, ami elengedhető vagy nem engedhető el, mindenféleképpen ép gumiabronccsal kell hogy elinduljunk - mondta a tréner.

A hasonló esetek megelőzésére elméleti síkon már létezik megoldás.

RTL Klub

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!