2023. október 09. | 11:09

Végre szemmel látható összeggel csökkentik az üzemanyagok árát a hét közepén.

Azt már idén júliusban el kellett fogadjuk, hogy az üzemanyagok ára átlépte a 600 forintos határt. A 95-ös benzin ugyanis ekkor drágult meg ennyire, de a gázolaj ára is hamar felzárkózott, sőt túl is szárnyalta a benzinét.

Az utóbbi időben már annak kellett örülni, hogy nem léptük át a 700 forintos küszöböt, ami a literenkénti átlagárat illeti. 2024-ben azonban ez is bekövetkezhet egyes energiapiaci szakértők szerint.

Az utóbbi néhány hétben azonban elindult egy lefele mutató tendencia az árak tekintetében, legalábbis a 95-ös esetében mindenképp. A gázolaj ára nem nagyon csökkent, ki is alakult 50 forint különbség az átlagárakban, amelyre még soha nem volt példa.

A Holtankoljak friss adatai szerint most egy komolyabb árzuhanás érkezik mind a benzin, mind pedig a gázolaj átlagárában. Szerdától ugyanis mindkét üzemanyagtípus 20 forinttal lesz olcsóbb. 

Ez azt jelenti, hogy a 95-ös ára literenként 610, míg a gázolajé 660 forint lesz a kutakon átlagosan a hét közepétől. Az 50 forintos különbség azonban továbbra is megmarad a benzin és a gázolaj közt.

Szintén a napokban jelent meg az a hír, amely szerint az Auchan komoly akciókat tart ezen a héten is az általuk üzemeltetett benzinkutakon, erről ebben a cikkben írtunk részletesebben. A kérdés az, hogy vajon mikor meg be újra 600 forint alá mindkét üzemanyagtípus ára?

Depositphotos