A németországi árvíz-katasztrófa az autógyártóknak is komoly problémát okoz, az Audi leverkuseni márkakereskedését és a Porsche Centre Heilbronn márkakereskedést is elmosta a víz. Az itt keletkezett anyagi károk persze jelentéktelennek számítanak a katasztrófa során elvesztett emberéletekhez képest.

Az alábbi videót egy névtelenségét megőrizni kívánó személy készítette, a felvétel aztán eléggé felkapott lett a közösségi médiában. Szerencsére a kereskedésben dolgozóknak lett semmi bajuk, biztonságban vannak, még a vízszint emelkedése előtt elhagyták a helyszínt.

Ahogy a járművek kerekein látszik, a vízszint a szabadtéri parkolóban 500 mm fölött van, a víz minden bizonnyal a telephelyre is betört. A Porsche 992-es legalább három példányát elöntötte a víz. Látni még két magasabb kategóriás Macant és két Cayenne Coupe modellt is. Utóbbiak közül az egyik a Cayenne E-Hybrid változata, mivel úgy tűnik, hogy a töltőre csatlakozik. Egy teljesen elektromos Taycan is feltűnik a videóban, amely közvetlenül a kereskedés előtt parkolt.

Úgy tűnik, hogy az elárasztott autók készen álltak a kiszállításra, némelyiken fehér védőtáblák voltak elhelyezve. A legdrágább a fekete 911 Turbo lehetett. Az új autók mellett a kereskedésnek van egy gyűjteménye használt Porsche modellekből is, és bár nem tudni, hogy ezeket is érintette-e a kár, valószínű, hogy több jármű is megsemmisült.

Porschék a vízben

Bár senki sem örül annak, hogy vadonatúj autók ilyen rossz állapotban vannak, ez jelentéktelen az árvíz által követelt emberéletekhez, valamint a több száz vízbe fulladt állathoz képest.