A Nissan Skyline többé már nem Infiniti, hanem Nissan logót visel majd Japánban

Közzétéve:
2019-07-18, 13:03

Frissítésen esett át az Infiniti Q50 prémiumkategóriás szedán, vagy hívd csak Nissan Skyline-nak.

2013-ra datálható, amikor az Infiniti hosszú testű szedánja bemutatkozott Japánban, de nem ám Q50-ként, hanem Nissan Skyline-ként. Annak ellenére, hogy Infiniti logót kapott a Skyline, a Nissan márkakereskedéseiben kezdték meg értékesítését 2014 februárjában. A Skyline nevet korábban már rávarrták a luxusmárka másik szedánjára, a G-szériára.

A kelet-ázsiai szigetországban egyazon motorral kínálják és kínálták mindig is a Skyline-t, amelyet az Infiniti Q50 Egyesült Államokba és Európába szánt változataiba szereltek. Ez nem más, mint a Nissan legendás, 3,5 literes V6-os benzinmotorja, mely a Q50 sorozatban a csúcsmodellt jelenti. Mivel a Q50 alapvetően egy hibrid meghajtású szedán, ezért a nagy hengerűrtartalmú szívómotor a Skyline-ban is természetesen kiegészül a 68 lóerős elektromotorral. Az összteljesítmény 364 lóerő, 546 Nm.

A palettán egy másik motor is helyet kapott, a 300 és 400 lóerő közötti tartományban mozgó duplaturbós 3,0 literes V6-os egység.

Nissan Skyline piros színben

A Nissan Skyline japánba szánt kivitele, ahogyan a címben is olvashattad frissítésen esett át, a megújult modellt 2019. 07. 16-án, kedden mutatták be. A vállalat ezúttal úgy gondolta, az Infiniti márkajelzést sajátjára cseréli, hiszen, ha már Skyline, legyen Nissan. Nem igaz?

Infiniti Q50 Nissan Skyline fehér színben

Más egyéb apróságot figyelembe véve a módosított Skyline továbbra is nagyban hajaz a Q50-re, viszont az orrész immáron különálló, a Nissan GT-R-nél alkalmazott formatervezéshez hasonlítható.

Nissan GT-R

A márka a hűtőrácson helyezte el védjegyét, továbbá most már végre kijelenthető, hogy a hátsó lámpák Skyline-osak lettek. A korábbi generációkhoz hasonlóan a frissített verzió is megkapta a négykarikás motívumot, bár engem első ránézésre sokkal inkább egy 6-os Mazdára emlékeztet az autó fara, mintsem egy Skyline-ra. A lámpatestek árulkodók, hiszen itt-ott elrejtették bennük a Skyline feliratot.

Nissan Skyline japán változatának hátsó lámpateste

A Nissan Intelligent Mobility technológiákkal felszerelt autó gondoskodik arról, hogy vezetőjének stresszmentes és nyugodt utazásban lehessen része. A megújult Skyline-ban elérhetővé teszik az úgynevezett ProPILOT funkciót, mely például képes automatikusan tartani a beállított tempót az autópályán vagy ugyanúgy képes magától leparkolni a jármű.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.
A japán luxus amerikai értelmezésben – 2017-es Infiniti Q50
2018. március 13.
Az Infiniti 1989 óta hódítja az amerikai piacot, 2018-ra pedig a legnépszerűbb modellje egyöntetűen a Q50-es lett. Dom pedig egy 400 lóerős verziót vett kezelésbe!
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban