A Nissan Skyline többé már nem Infiniti, hanem Nissan logót visel majd Japánban

Közzétéve:
2019-07-18, 13:03

Frissítésen esett át az Infiniti Q50 prémiumkategóriás szedán, vagy hívd csak Nissan Skyline-nak.

2013-ra datálható, amikor az Infiniti hosszú testű szedánja bemutatkozott Japánban, de nem ám Q50-ként, hanem Nissan Skyline-ként. Annak ellenére, hogy Infiniti logót kapott a Skyline, a Nissan márkakereskedéseiben kezdték meg értékesítését 2014 februárjában. A Skyline nevet korábban már rávarrták a luxusmárka másik szedánjára, a G-szériára.

A kelet-ázsiai szigetországban egyazon motorral kínálják és kínálták mindig is a Skyline-t, amelyet az Infiniti Q50 Egyesült Államokba és Európába szánt változataiba szereltek. Ez nem más, mint a Nissan legendás, 3,5 literes V6-os benzinmotorja, mely a Q50 sorozatban a csúcsmodellt jelenti. Mivel a Q50 alapvetően egy hibrid meghajtású szedán, ezért a nagy hengerűrtartalmú szívómotor a Skyline-ban is természetesen kiegészül a 68 lóerős elektromotorral. Az összteljesítmény 364 lóerő, 546 Nm.

A palettán egy másik motor is helyet kapott, a 300 és 400 lóerő közötti tartományban mozgó duplaturbós 3,0 literes V6-os egység.

Nissan Skyline piros színben

A Nissan Skyline japánba szánt kivitele, ahogyan a címben is olvashattad frissítésen esett át, a megújult modellt 2019. 07. 16-án, kedden mutatták be. A vállalat ezúttal úgy gondolta, az Infiniti márkajelzést sajátjára cseréli, hiszen, ha már Skyline, legyen Nissan. Nem igaz?

Infiniti Q50 Nissan Skyline fehér színben

Más egyéb apróságot figyelembe véve a módosított Skyline továbbra is nagyban hajaz a Q50-re, viszont az orrész immáron különálló, a Nissan GT-R-nél alkalmazott formatervezéshez hasonlítható.

Nissan GT-R

A márka a hűtőrácson helyezte el védjegyét, továbbá most már végre kijelenthető, hogy a hátsó lámpák Skyline-osak lettek. A korábbi generációkhoz hasonlóan a frissített verzió is megkapta a négykarikás motívumot, bár engem első ránézésre sokkal inkább egy 6-os Mazdára emlékeztet az autó fara, mintsem egy Skyline-ra. A lámpatestek árulkodók, hiszen itt-ott elrejtették bennük a Skyline feliratot.

Nissan Skyline japán változatának hátsó lámpateste

A Nissan Intelligent Mobility technológiákkal felszerelt autó gondoskodik arról, hogy vezetőjének stresszmentes és nyugodt utazásban lehessen része. A megújult Skyline-ban elérhetővé teszik az úgynevezett ProPILOT funkciót, mely például képes automatikusan tartani a beállított tempót az autópályán vagy ugyanúgy képes magától leparkolni a jármű.

Forrás:

További autós hírek

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül kétszáz négyzetméteres épület és benne hét személyautó vasárnap este a Budapest 21. kerületében a II.…

Vissza a jövőbe-rajongók figyelem: már nem üresben vesztegel a film ikonikus időgépének kerekeket adó autó, a Delorian DMC-12-es  – írja…

Forgalomból kivont Renault-val próbált elmenekülni a közúti igazoltatás elől egy fiatal férfi Győrben, de ütközött egy másik személygépkocsival. Kiderült, hogy…

Részegen hajtott busznak autójával egy férfi Gyöngyösön hajnalban. Utasa életveszélyes állapotban van, míg a sofőrnek csak karcolásai lettek. A busz…

Hetek óta szajkózzuk, hogy a ködös, 0 fokhoz közeli és az alatti hömérséklet miatt elképesztően nyálkásak, csúszósak az utak és…

Kapcsolódó írások

A japán luxus amerikai értelmezésben – 2017-es Infiniti Q50
2018. március 13.
Az Infiniti 1989 óta hódítja az amerikai piacot, 2018-ra pedig a legnépszerűbb modellje egyöntetűen a Q50-es lett. Dom pedig egy 400 lóerős verziót vett kezelésbe!
Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.
Nissan Silvia CSP311
2019. szeptember 01.
A Silvia vérvonala egészen 1964-ig nyúlik vissza, a korai generációkról azonban a legtöbben megfeledkeznek. A driftkirály egykoron még a raliban brillírozott!
2019. november 16.
Minden a Need For Speed-del kezdődött, később az álmok valóra váltak.