Olcsó villanyautót ígér a Citroën

Közzétéve:
2020-02-10, 08:04

Egy koncepciómodell látványtervét is megmutatták.

A franciák komolyan gondolják az elektromos autók népszerűsítését, legújabb videójuk pedig azt mutatja be, hogy milyen jól szolgálta az elektromosság az emberiséget eddig. Szinte elképzelhetetlen lenne ma az élet villanyáram nélkül, a Citroën szerint pedig az autózással sem lesz ez másképp.

A videó mellett egy sejtelmes látványtervet is bemutattak, amelyen elölről látható egy jövőbeli villanyautójuk sziluettje. A képből sok konkrétum nem derül ki, mindössze annyi, hogy a járműnek kerek fényszórói és a villanyautóktól már megszokott hűtőrács nélküli orrkiképzése van.

„A Citroën száz éve gyárt mindenki számára elérhető járműveket, 2020-ban pedig mindenki számára elérhetővé tesszük a villanyautókat” – áll a kampány szlogenjében.

2020-as Citroën elektromos koncepció

Mivel a PSA-csoport kihagyja a 2020-as Genfi Autószalont, így a koncepciómodell bemutatása egy másik eseményen történik majd, feltehetően egy egyedi premieren. A franciák legutóbb az Ami One koncepcióval rukkoltak elő, mely egy városi elektromos mopedautó volt. A B-s jogsi nélkül is vezethető kétüléses cirkáló maximális sebessége 45 km/óra volt, hatótávja pedig 100 kilométer. Azt nem tudni, hogy tényleg a Smart ForTwo riválisát szándékoznak-e elkészíteni, de a február végére tervezett bemutatón minden kiderül.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2020-as Renult Twingo Z.E. elölről
2020. február 25.
A Renault elektromos kisautójának hivatalos bemutatója a Genfi Autószalonon lesz.
2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  

További hírek