Önmagát szabályozza majd a BMW hibrid autója

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-07-04, 15:13

Ez a vásárló számára is anyagi hasznot jelent.

2020-tól valamennyi hálózatról tölthető negyedik generációs plug-in hibrid BMW modellhez alapból járni fog az eDrive Zones funkció, ami automatikusan full elektromos üzemmódba kapcsolja az autót egy kibocsátásmentes zóna határához érve.

Ez egyfelől a városban élő lakosságnak is jó, hiszen így a kibocsátásmentes zónákban tisztább levegőhöz jut hozzá, a zajmentességről már nem is beszélve.  Másfelől pedig a vásárló is jól jár anyagilag, mivel ez a funkció anélkül növeli a jármű hatékonyságát (és csökkenti ezzel a fenntartási költséget), hogy a sofőrnek bármire is figyelnie kéne.

Az eDrive Zones egyébként a geofencing technológiáját használja, azaz a globális helymeghatározást segítségül hívva az autó egy bizonyos földrajzi terület körül húzott virtuális kerítést érzékeli, és áll át villanyhajtásra.

Az viszont még talány, hogy mi történik akkor, ha az akkumulátor nincs feltöltve, vagy a belvárosban közlekedve lemerül, de az sem világos, hogy a szoftvert megkapják-e a régebbi plug-in hibridek.

Szintén a jövő évtől jön egy másik újdonság: egy eDrive Zones technológiával ellátott hibrid autó tulajdonosa úgynevezett BMW Points krediteket kap majd minden károsanyag-kibocsátás nélkül megtett kilométerért, illetve az akkumulátor töltéséért. A pontokat pedig majd be lehet váltani a Charge Now, Share Now, Park Now szolgáltatásoknál, illetve a Connected Drive Store-ban.

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018. december 04.
Persze a kérdés csak elméleti, a BMW i8 rendőrautó csak tanulmányként létezik, de elég mutatósra sikerült

További hírek