Megérkezett a MINI jelenleg leggyorsabb modellje, mely a háromajtós modell műszaki alapjaira építkezik. 75 lóerővel erősebb az eggyel szerényebb, MINI John Cooper Works modellhez képest, a GP kiadás első generációja 2006-ban, a második 2013-ban ünnepelte világpremierjét. A MINI John Cooper Works GP harmadik generációja kevesebb, mint nyolc perc alatt ért körbe a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján, amely több mint fél perccel jobb idő, mint a közvetlen elődmodellé.

MINI John Cooper Works GP

Egyedi első, hátsó koptatók, duplaszárnyas hátsó légterelők, szénszálas-erősítésű műanyag szélesítések a kerékjárati íveken. Ezekben különbözik a GP a normál JCW modellekhez képest, ha a külcsínt tekintjük. A beltérben csupán két ülés található, egyedi műszerfallal és minimalizált zajszigeteléssel álmodták meg a tervezők a súlycsökkentés érdekében. Az alapfelszereltség részei az Alcantara és bőr kettősével húzott sportülések, ezüst színű oldalbélések, vörös kontraszt-varrás és biztonsági övek, az integrált fejtámlák alatt pedig egyedi hímzésű GP embléma található.

MINI John Cooper Works GP 2020

A motorháztető alatt egy 2.0 literes, négyhengeres, turbós benzinmotor lapul, melynek maximális teljesítménye 306 lóerő, csúcs forgatónyomatéka 450 Nm. 5,2 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, végsebessége 265 km/h-ban van maximalizálva. A GP új fejlesztésű turbót, megerősített főtengelyt, típus-specifikus dugattyúkat és hajtókarokat, kapott. Átdolgozták a kenési- és hűtőrendszert, erélyesebb hangú kipufogórendszer található rajta, a nyolc fokozatú automata váltó pedig minden erőt az első tengelyen található mechanikus, zárható diffihez összpontosít.

MINI JCW GP interior

Aerodinamikailag optimalizálták a JCW GP-t, feszesebbre hangolt futómű, 10 milliméterrel csökkentett hasmagasság és nagyobb, az első tengelyen 360 milliméter átmérőjű és 30 milliméter vastag féktárcsákat és négydugattyús nyergeket kapott, a hátsó tárcsákat pedig egydugattyús úszónyergek szorítják össze. Alapfelszereltségként 18-as méretű, kovácsolt könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról.

MINI JCW GP oldalról

A MINI John Cooper Works GP a november 22. és december 1. között nyitva álló Los Angeles-i Autószalonon mutatkozik be, az oxfordi gyárból egy 3000 darabból álló limitált szériát dobnak első körben piacra 2020 márciusában.

Forrás:

BMW