Parkolj aprópénz keresgélés, jegyhúzás és telefonod asszisztációja nélkül a belvárosban!

Közzétéve:
2019-06-14, 13:20

A felsorolt jóságokat egy telefonos applikációnak köszönheted, mely nem csak a te, hanem sok más autóvezető életét is könnyebbé teheti  

2019. júniusától 12 helyszínen tették elérhetővé a szolgáltatást. Ebben érintett Óbuda, Hegyvidék, a belvárosi kerületek, valamint a Lupa-tó. A Rollet egy rendkívül egyszerű elven alapuló és működő alkalmazás, amelyet abból a célból fejlesztettek ki, hogy használatával minél egyszerűbben végre lehessen hajtani a belvárosban történő parkolási procedúrát.

Rollet érintésmentes parkolás reklám

Az ingyenes applikáció letöltése után a felhasználónak nincs más teendője, mint elvégezni a regisztrációt, azután bepötyögni bankkártya adatait az OTP Simple fizetési rendszerén keresztül.

2019.06.13-ától számos budapesti zárt parkolóban használható az érintésmentes parkolásra kifejlesztett rendszer, mely a következőképpen történik: a Rollet felismeri az autódat, majd azt követően automatikusan felnyitja a sorompót a jármű előtt.

sorompó egy parkolóban

A fizetés is teljes mértékben automatizált, a rendszer levonja a parkolódíj összegét a bankkártyáról, távozáskor pedig a behajtáshoz hasonlóan felnyitja az autó előtt a sorompót. Nem árt tisztában lenni azzal, hogy a parkolásért nem számítanak fel kényelmi díjat, így a felhasználó pontosan annyit fizet, mintha jeggyel parkolt volna.

Érdekes, hogy a fővárosban még csak most került bevezetésre, Debrecenben ezzel szemben már autósok ezrei használják a Rolletet.

„Ez a tucatnyi új parkoló csak a kezdet, az egész országban szeretnénk elterjeszteni az érintésmentes parkolást és ebben stratégiai partnerünk a legnagyobb hazai parkolóhálózat, a Star Park” - mondta Andy Zhang, a Rollet alapítója és ügyvezető igazgatója.

parkolóautomatát használó öltönyös férfi

Tavaly júniusban, Debrecenben mutatkozott be a Star Park, amely idén már egyéves születésnapját ünnepli. Az idő elteltével a város Smart City programjának egyik legismertebb szereplőjévé vált. Debrecenben jelenleg 8 olyan parkoló üzemel, ahol elérhetővé tették az érintésmentes parkolást, ebbe a repülőtér is beletartozik, ahol a becslések szerint 700 ezer utas fordulhat meg az idei évben.

Forrás:

További autós hírek

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Egy orosz színész nem bírta elviselni, hogy megelőzték, azonnal visszaelőzött. Vesztére. – írja az origo.hu Az egész jelenetet rögzítette az…

Legkevesebb 13 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán – jelentette hivatalos közlésre hivatkozva a szlovák média. A…

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közös kampány keretében, kétnyelvű közlekedésbiztonsági plakátokat helyezett ki az elmúlt…

Kapcsolódó írások

Ace Ventura szabálytalanul közlekedik
2019. május 31.
A harmincas korosztály figyel a legjobban a sebességkorlátozások betartására és a biztonsági öv használatára - derült ki a K&H felméréséből.
Bemutatkozik a Parkl! - Interjú Somogyi Zsolttal
2018. február 02.
A Parkl egy igazi 21. századi innovatív és iránymutató vállalkozás. Nehéz elképzelni, hogy ne ez legyen a jövő egyik útja a nagyvárosi közlekedésben.
Városnézés haladóknak - Budapest Travel Guide App
2017. november 10.
Szeretsz utazni? Új helyeket felfedezni? Nem akarsz lemaradni semmi olyanról, amit később megbánnál? A Travel Guide-dal tartalmasan töltheted az idődet Európa nagyvárosaiban.
Itt az első magyarországi kárbejelentő app!
2017. február 27.
Rugalmasabbá és gyorsabbá válik a kárbejelentés, köszönhetően egy innovatív alkalmazásnak