Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
kedd - 2023. december 05.
-0.5 °C
enyhe havazás
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Plug-in hibridekkel támad a Mercedes

2020. március 01. | 15:33

A Mercedes all-int mondott a hibridekre

A Mercedes teljes készültséggel várja, hogy lerántsa a leplet három új plug-in hibrid modelljükről, a facebookra pedig már egy sejtelmes videót is kiposztoltak. A videóban láthatók szerint a stuttgarti óriásvállalat tervei között a GLA SUV, a CLA szedán és végre a CLA Shooting Brake plug-in hibrid verziói lesznek bemutatva. A kérdés csupán az, hogy a piac kellően fel van készülve az elektromos, pénztárca barátabb Mercedes modellekre?

A CLA, GLA és CLA Shooting Brake modellek mind ugyanarra a platfromra épülnek, ráadásul a motorpalettán is osztoznak, így rendkívül egyszerű hibrid modellé varászolni őket, elég ugyanazt a technológiát haszálni minden modellnél. És mivel a hajtás és az alváz egyezik, a gyártó könnyedén mutathatja be őket egy kalap alatt.

A legkisebb méretű és legmegfizethetőbb modellek plug-in hibriddé alakításával a Mercedes lenyűgöző számokat jósol magának és szép bevételre számítanak. Ezek a Mercedesek lesznek azok a modellek, amelyeket nem csak a felső 10 ezer engedhet meg magának, szerethető és elérhető járművek lesznek azok számára, akik elektromos Mergába vágynak de egy EQC például távoli álomnak tűnik. A gyártó hatalmas felhasználó bázisra számít. A CLA és  GLA AMG verziói lenyűgöző teljesítményt és luxust kínálnak kis csomagolásban.

A hibrid verziók is szeretnék majd megütni az AMG-k sikerének mértékét, de a végtelen sebesség helyett inkább lenyűgöző teljesítménnyel és megbízhatósággal akarnak operálni a plug-in hibrid verziók esetében. Egyelőre kérdéses hogy egyáltalán a teljesen elektromos EQC milyen sikereket ér majd el, és az emberek hajlandóak lesznek e plug-in hibrid szedánt választani, minden esetre a gyártó bizakodik.

Ha más autóipari újdonságokra is kíváncsi vagy, ne hagyd ki az Alapjárat hírműsorát sem.

 

A V12 bűvöletében - Ferrari 550 és 575M Maranello Hivatalos: Március 3-án lerántják a leplet az új Long Tail McLarenről

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!