"Rendszámot" kaphat a biciklisek egy csoportja

Közzétéve:
2020-10-09, 14:50

Sokan régóta várják már ezt a rendeletet.

Budapest V. kerületének önkormányzata javasolta, hogy minden fővárosi futárvállalkozás egyedi, jól látható azonosítójellel vagy számmal lássa el a csomagszállító dobozait mind a kerékpáros mind a robogós futárok esetében.

biciklis futár

A hivatalos indoklás szerint az utóbi időben számos olyan baleset történt a kerületben, amiben érintettek voltak kétkerekű járművel közlekedő futárok.

„Évek óta rendületlenül dolgozunk azért, hogy a belvárosiak számára biztonságos, élhető és fenntartható környezetet teremtsünk. Ehhez pedig nélkülözhetetlen a közlekedében a résztvevők – mind a gyalogosok, kerékpárosok, robogóval, motorral közlekedők, mind pedig az autósok – egymásra való odafigyelése. Mindezek jegyében korábban már több futárcég vezetőjét felkértem a békés egymás mellett élés érdekében nélkülözhetetlen fontosságú együttműködésre, azonban egyelőre (...) a közlekedési morál nem változott a futárok körében” – szól a hirado.hu számára eljuttatott közlemény.

Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester kiemelte, örül annak, hogy környezetbarát közlekedési eszközzel, kerékpárral érkeznek az V. kerületbe akár látogatók, akár futárok. Ez mind a forgalom csillapítiása, mind környezetvédelmi okokból dicséretes. A cél az azonosítóval az, hogy legyen egy visszatartó erő a szabálytalanságok elkövetését megelőzendően, és nem azt szeretné, ha büntetések tucatjait lehetne kiosztani a kétkerekűvel dolgozó futárok számára.

A koronavírus kapcsán kialakult helyzet miatt sokkal többen veszik igénybe a házhozszállítási lehetőségeket, ám az ételt vagy árucikket kiszállító kerékpáros vagy robogós futárok sokszor megszegik a szabályokat.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. február 22.
Öt emoji közül választhatnak az egyedi rendszámtáblát rendelő ausztrálok
Szabálytalan román kamion oldalról
2019. szeptember 04.
Érdekes módját választotta a spórolásnak.

További hírek