A visszahívás oka az, hogy az egyes modellek tolatókamerájának képe olyan világosra állhat be, melynek következtében nem látható a hátsó képnézet. Ez pedig balesetveszélyesnek minősül, így orvosolni kell a problémát. Amennyiben ez a hiba fellép, akkor az autó leállítása és újraindítása után sem áll vissza a kamerakép az optimális minőségre, ezért ez egy komoly gondot jelent.

A visszahívás összesen 257 481 járművet jelent, beleértve Rolls-Royce és Toyota Supra modelleket. A problémát egy szoftverfrissítéssel oldják meg, mellyel korlátozzák a fényerőt és kontrasztosabbá teszik a tolatókamera képét.

2018-as BMW X3 elölről

Először a 2019-es BMW X4 modell esetében észlelték ezt a problémát, a BMW-vel pedig május 15-én vette fel a kapcsolatot az NHTSA. A Toyota Supra már átesett egy visszahíváson, hiszen ott a biztonsági övvel adódtak gondok, míg a Rolls-Royce Cullinan esetében féklámpa nem volt az előírásoknak megfelelő.

Érdemes a márkakereskedésekben érdeklődni azoknak, akik 2018 utáni BMW modellel rendelkeznek, hogy érintettek-e a visszahívásban.

A most visszahívott modellek listáját az alábbi táblázatban olvashatod:

BMW visszahívások 2019-ben

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!