kedd - 2023. február 07.
1.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 622 Ft
100 668 Ft
D 668 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Rolls-Royce Cullinan Overdose: mire fel az utótag?

2020. június 13. | 11:00

Azt rebesgetik, a Novitec Cullinanja a valaha volt legőrültebb Rolls-Royce!

Csakúgy, mint a Rolls-Royce Phantomot, amit a világ legfényűzőbb szedánjaként tartanak számon, a Cullinant többnyire az SUV-k megtestesítőjeként emlegetik. A Rolls-Royce tulajok közt mindig akad olyan, aki nem elégszik meg prémiumautója gyári adottságaival, kell neki valami több, valami plusz. A Novitec remek alternatívát talált az igények kielégítésére! 

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

Tökéletes példa erre, hogy a Novitec Spofec részlege Rolls-Royce modellekre specializálódva elkészítette a Cullinan Overdose-t, amely utótag nem jelent mást, mint hogy „túladagolás”. Érdekes dolog, ezt már az elejétől kezdve fejtegetem, hogy vajon miért ezt a szót találták ki, de be kellett látnom, hogy a kifejezés passzol a Culinan átformált témájához.

Az internet, azon belül az autótesztelés egyik nagyágyújának, Shmee-nek lehetősége volt eltölteni egy kis időt kettesben a hatalmas SUV-vel, na meg annak agresszív, 24 colos könnyűfém felnijeivel. A Cullinan kapott egy kis ültetést, melynek köszönhetően úgy fest, mint valami óriási hatchback és nem úgy, mint egy hatalmas SUV, amit terepre visznek. Nem mintha a Cullinan tulajok olyan sűrűn offroadoznának méregdrága játékszereikkel. Valójában  állítható felfüggesztést szereltek a jármű alá, így a sofőr olyan magasságban közlekedhet az utakon, amilyen hangulatban éppen van. A legdurvább látvány az, amikor teljesen porig engedi a járművet az ember. Hát az valami észtveszejtő látvány!

Jól áll neki a szélesítés!

A hozzáadott bodykitnek köszönhetően az autó 12 centivel szélesebb a gyári méretnél, a csomagtérajtó tetejére pedig egy spoilert is szereltek, amit nem igazán értek. A másik dolog, ami nekem személy szerint nem fér a fejembe az az, hogy a világ leghalkabbnak titulált járművének miért kellett hozzányúlni a kipufogójához.

A böszme 6,75 literes V12-es motor teljesítményét is feljebb húzták, immáron 675 lóerővel és 1010 newtonméter nyomatékkal bír a Cullinan. Ezzel a tuninggal a Cullinan Black Badge-nél (melybe nekem is volt szerencsém becsüccsenni) 75 lóerővel és 110 newtonméterrel tud többet a Novitec Cullinanja.

  • Címkék:
Amerikából jöttem, de mégsem: Honda Civic 1.5 VTEC Turbo 4D CVT Executive (2020) – Teszt + Videó F1: törölték az Azeri, Szingapúri és Japán Nagydíjat is

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!