Hatalmas balesetről készített felvételt egy autós fedélzeti kamerája Ausztráliában. Az eszköz azt rögzítette, ahogy egy nagy sebességgel közlekedő Toyota Land Cruiser hátulról belecsapódik egy Chevrolet Camaróba.

A nagy sebességgel közlekedő Toyota Land Cruiser lebontja a Chevrolet Camaro hátulját

Az eset december 5-én történt Új-Dél-Walesben. A Camaro volánjánál ülő sofőr teljesen nyugis tempóban követett egy fehér furgont az út jobb szélén, bár lehet előzött volna, ha a mellette lévő sávokban nem közlekednek azok a nagy tehergépjárművek. Váratlanul aztán megérkezett a nyakukra a Toyota, ami hatalmas tempóval szállt bele a Camaro hátuljába, a sportkocsi az ütközés következtében a mellette haladó kamionnak is nekicsapódott. A baleset miatt rengeteg törmelék került arra az útszakaszra.

A helyszínre kiérkező rendőrök alaposan átkutatták a Toyotát, a vizsgálat során az egyenruhások különböző vákuumzárt tasakokba csomagolva összesen 47 kilogrammnyi marihuánát találtak. Ezen felül a következő dolgok kerültek elő a járműből:

  • 39 ezer ausztrál dollár (8,66 millió forint) készpénzben,
  • 7 darab kézifegyver,
  • lőszerek,
  • valamilyen fehér por, ami a gyanú szerint kokain volt.

A Toyotát egy 37 éves férfi vezette, aki könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet. A kórház elhagyása után azonnal bevitték őt a rendőrségre, ahol súlyos vádakkal kellett szembesülnie. A Camaro sofőrjének esetleges sérüléseiről nem közöltek részleteket a rendőrök.