Rövid életet élt a Škoda Kodiaq RS

Közzétéve:
2020-09-07, 09:55

Beszántják a Kodiaq RS-t, nem mintha sok értelme lett volna a túlhúzott dízellel szerelt szabadidő-autónak.

A cseh márka bejelentette, hogy a túlhúzott dízellel szerelt, 240 lóerős Škoda Kodiaq RS gyártása megszűnik, a motor többek között az új Octavia vRS-ben kap majd helyet a jövőben.

 

Škoda Kodiq RS

Nem kell megijedni azoknak, akik az izmos dízellel szerelt szabadidő-autókra izgulnak, hiszen a Kodiaq frissített verziója is kaphat majd egy átdolgozott, kihegyezett dízel erőforrást. Az kérdés egyelőre, hogy a Škoda kínál-e majd benzines motort a Kodiaq modellhez, a hétüléses kategóriában továbbra is a dízelek a nyerők, de a trendek itt is már a hibrid technológiák felé tendálnak. Ugyan a Škoda Octavia vRS plug-in kivitelben is kérhető, Alain Favey marketing igazgató elhintette: a Kodiq PHEV-re egyelőre ne várjunk.

 

Škoda Kodiaq RS

Alternatívaként a nem is olyan rég bemutatott Enyaq tisztán elektromos SUV választható, ez a modell a Kodiaq modellhez hasonlóan tágas belteret kínál, kisebb ökológiai lábnyommal. A 2021-es Kodiaq-ról év végén vélhetően már többet fog tudni a közvélemény.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. június 16.
Az 1960-as években a Mladá Boleslav-i autógyár hatalmas változásokon esett át. A gyár bővítése mellett 1964-ben „piacra dobta” a korszak KGST luxus-etalonját, az 1000 MB modellt.
Skoda Octavia kabrió, Skoda Felicia, türkizkék, elölnézet, oldalnézet, balról, alulról fotózva, menet közben
2020. február 22.
Története során a Škoda számtalan nagyszerű modellt mutatott be, melyek egy része már a feledés homályába veszett, míg egyes modellekre retró ikonokként tekintünk vissza. Ma közülük mutatok be 6 darabot!

További hírek