A Smart fényes jövő előtt állhat a Geely-nek köszönhetően

Közzétéve:
2020-05-14, 10:06

A társulás eredményeként több forrás áll majd rendelkezésre.

Markus Schäfer szerint a Smart jövője sokkal ígéretesebb, mint valaha volt, mivel az EV márka a Daimler és Geely közös vállalkozásaként működik tovább. A januárban megkötött üzlet magában foglalja a járművek gyártását Kínában, a márka továbbra is a városi autókra koncentrál. Schäfer elmondta, hogy noha a Smart sikeres volt az ügyfelek körében, mégsem volt kereskedelmi szempontból életképes.

A várható Smart SUV

„Sikeres termék volt az ügyfelek szempontjából, az áttérés a teljesen elektromos hajtásra pedig bátor lépés volt, ám végül kereskedelmi szempontból nem lett sikeres. Növelnünk kell az eladásokat. A jelenlegi mennyiség nem számottevő, versenyképesnek kell lennünk egy olyan világban, ahol a nagyobb volumen, különösen ebben a szegmensben rendkívül fontos. A Geely-vel együttműködve több lehetőségünk lesz” – mondta Schäfer.

Azt is hozzátette, hogy az egyesített erők most a tervezésre irányulnak, amely elsősorban a Daimler székhelyén zajlik. Ez jó alapot jelent ahhoz, hogy nagy sikereket érjen el. A Smart az év közepére bevezeti az új elektromos Fortwo és Forfour modelleket, 2022-re pedig várható egy kompakt elektromos SUV is.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

BMW Vision iNext koncepció parkos környezetben
2018. december 03.
Bemutatkozott a bajor gyártó Vision iNext tanulmányautója, nem csak az derült ki, hogyan fest majd, következzen 4 tény amire számíthatsz 2021-ben!
Aston Martin, DB6, MKII, Volante, EV, fehér, kabrió, oldalnézet, jobbról
2018. december 07.
Az Aston Martin elektromos kiegészítő csomagot ajánl a klasszikus modellekhez

További hírek