Sportkupéból lett crossover – Ford Puma 2019

Közzétéve:
2019-06-30, 16:50

A Ford bemutatta az új Pumát, mely ezúttal más közönséget igyekszik célba venni, mint azelőtt. A kis tüneményes városi terepjáró a márka romániai üzemében készül majd!

A Ford folyamatosan bővíti európai szabadidő-autó- és crossover-kínálatát, a szegmens tagjaiként megemlíthető a Fiesta Active, a Focus Active, az EcoSport, a Kuga, az Edge és a Puma, valamint a 2020-ban érkező vadonatúj Explorer Plug-In Hybrid.

Az új Pumát 48 voltos EcoBoost mild hibrid technológiával látták el, ebből kifolyólag kategóriaelsőnek mondhatja magát, hiszen a csomagtér egyedi módon lett kialakítva, így az 456 liter teret tud felajánlani a holmik számára.  

A Puma a szegmens első modellje, amely kézhasználat nélkül nyitható csomagtérajtót és derékmasszázs ülés technológiát is kínál.

“Vásárlóink elmondták, hogy egy kompakt járműre vágynak, ami kitűnik a tömegből, és okos megoldásokat kínál a mindennapi használathoz. Így született meg az új Ford Puma, ez a karizmatikus és praktikus autó, amelyben olyan technológiák működnek, mint a masszázsülés vagy a mild hibrid hajtás” – mondta Stuart Rowley, a Ford Európa elnöke.

Ford Puma ST-line

Ford Puma ST-line 2019 naplementében hátulról

Megragadó külső

A Puma a Ford B-architektúrán alapszik, ereszkedő tetővonala sportossá és jellegzetessé teszi a crossovert. A Ford formatervezői és mérnökei célja az volt, hogy a forma azonnal érzelmeket keltsen a szemlélőben, miközben mindezt ötvözi a praktikummal.

Ford Puma 2019 ST-line felülnézetből

Az orrészen magasan elhelyezett „kenu alakú” fényszórók alatt LED-es ködlámpák helyezkednek. Ezeket a tervezők a légbeömlőkbe integrálták, amelyek átvezetik a légáramlatot az első kerekeken, csökkentve a turbulenciát és javítva az aerodinamikát. Azonnal felismerhető hűtőrácsának és jellegzetes fényszóró-kialakításának köszönhetően a Puma orr-része nem csupán áramvonalas, egyben karakteres látványt is ígér!

Az autó, sportos Puma ST-Line és stílusos Puma Titanium változatban is megrendelhető! Az ügyfelek 11 élénk külső fényezés közül választhatnak: Blazer Blue, Frozen White, Race Red, Solar Silver, Agate Black, Luxe Yellow, Lucid Red, Grey Matter, Desert Island Blue, Magnetic és Metropolis White.

Ford Puma 2019 oldalról egy fa alatt

Lenyűgöző stílus az utastérben

Az ST-Line utasterében lapos alsó karimájú kormánykerékkel találkozhatsz, valamint látványos vörös varrással díszített kárpitozással, amelyek anyaga opcionálisan bőr is lehet. A modellváltozat sportos karakterét alumínium pedálsor és sebességváltó, valamint fekete tetőkárpitozás hangsúlyozza ki.

Ford Puma 2019 utastér

A rugalmasan alakítható csomagtartóban kényelmesen elfér egy 112 cm hosszú, 97 cm széles és 43 cm magas doboz. A 80 literes, 763 mm széles, 752 mm hosszú és 305 mm mély MegaBox rekeszben kiválóan elhelyezhetők akár 115 cm magas dolgok is.

Ford Puma 2019 fekete-piros ülések

A Ford még ez év elején tett egy bejelentést, miszerint a megújult Ford Focus után bemutatott összes új modelljét valamilyen elektromos hajtáslánc-funkcióval fogja ellátni. Azok a vásárlók, akik a Puma mellett döntenek elsők közt élvezhetik a Ford kifinomult mild hibrid hajtásának előnyeit.

A 125 és 155 lóerős változatokban kínált intelligens, önvezérlő mild hybrid rendszer folyamatosan monitorozza, hogyan használja a vezető a járművet, és ennek alapján dönti el, mikor és milyen intenzitással töltse az akkumulátort, és hogy mikor használja fel az abban tárolt energiát, a következő két stratégia alapján.

A Puma 2019 év végén érkezik meg a kereskedésekbe és Romániában, a krajovai Ford üzemben készítik majd.

Forrás:

Ford Magyarország hivatalos sajtóközlemény

További autós hírek

Olvasónktól, Károlytól kaptuk a felvételt. Kb. 130-cal haladtak még kora ősszel az M5-ös autópályán, amikor “fénysebességgel” elhúzott mellettük egy BMW.…

Egy autós lesodródott az útról és egy jelzőtáblának ütközött. A vezető életét vesztette, utasa megsérült – írja a police.hu Egyelőre ismeretlen…

A Puskás Aréna nyitó labdarúgó-mérkőzését 2019. november 15-én, pénteken este 19 órai kezdettel játsszák. A stadion bejáratai a Dózsa György…

A kategóriák között egyértelműen a SUV vezeti az idei eladási listát (is), csak ebből a fajtából 47480 újat állítottak forgalomba,…

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

Kapcsolódó írások

hibrid Ford modellek bemutatója
2019. május 09.
Az amerikai gyártó már jóideje szemezget az alternatív megoldásokkal, most viszont gyakorlatban is bizonyítani kíván
1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
Ford T-Model kisgyerekkel fotózva
2018. október 08.
Galamb József makói mérnök nagy szakmai diadala volt, amikor 1908. október 8-án kigördült az első Ford T-Model a gyár szerelőcsarnokából.
1958 Continental Mark III, piros kabrió, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 28.
1958-ban a Ford megpróbálta feléleszteni a haldokló Continental divíziót. A Mark II utódjául egy költséghatékony 7,0 literes yachttal állt elő, ami 1958-ban a Mark III-ban teljesedett ki