Sportkupéból lett crossover – Ford Puma 2019

Közzétéve:
2019-06-30, 16:50

A Ford bemutatta az új Pumát, mely ezúttal más közönséget igyekszik célba venni, mint azelőtt. A kis tüneményes városi terepjáró a márka romániai üzemében készül majd!

A Ford folyamatosan bővíti európai szabadidő-autó- és crossover-kínálatát, a szegmens tagjaiként megemlíthető a Fiesta Active, a Focus Active, az EcoSport, a Kuga, az Edge és a Puma, valamint a 2020-ban érkező vadonatúj Explorer Plug-In Hybrid.

Az új Pumát 48 voltos EcoBoost mild hibrid technológiával látták el, ebből kifolyólag kategóriaelsőnek mondhatja magát, hiszen a csomagtér egyedi módon lett kialakítva, így az 456 liter teret tud felajánlani a holmik számára.  

A Puma a szegmens első modellje, amely kézhasználat nélkül nyitható csomagtérajtót és derékmasszázs ülés technológiát is kínál.

“Vásárlóink elmondták, hogy egy kompakt járműre vágynak, ami kitűnik a tömegből, és okos megoldásokat kínál a mindennapi használathoz. Így született meg az új Ford Puma, ez a karizmatikus és praktikus autó, amelyben olyan technológiák működnek, mint a masszázsülés vagy a mild hibrid hajtás” – mondta Stuart Rowley, a Ford Európa elnöke.

Ford Puma ST-line

Ford Puma ST-line 2019 naplementében hátulról

Megragadó külső

A Puma a Ford B-architektúrán alapszik, ereszkedő tetővonala sportossá és jellegzetessé teszi a crossovert. A Ford formatervezői és mérnökei célja az volt, hogy a forma azonnal érzelmeket keltsen a szemlélőben, miközben mindezt ötvözi a praktikummal.

Ford Puma 2019 ST-line felülnézetből

Az orrészen magasan elhelyezett „kenu alakú” fényszórók alatt LED-es ködlámpák helyezkednek. Ezeket a tervezők a légbeömlőkbe integrálták, amelyek átvezetik a légáramlatot az első kerekeken, csökkentve a turbulenciát és javítva az aerodinamikát. Azonnal felismerhető hűtőrácsának és jellegzetes fényszóró-kialakításának köszönhetően a Puma orr-része nem csupán áramvonalas, egyben karakteres látványt is ígér!

Az autó, sportos Puma ST-Line és stílusos Puma Titanium változatban is megrendelhető! Az ügyfelek 11 élénk külső fényezés közül választhatnak: Blazer Blue, Frozen White, Race Red, Solar Silver, Agate Black, Luxe Yellow, Lucid Red, Grey Matter, Desert Island Blue, Magnetic és Metropolis White.

Ford Puma 2019 oldalról egy fa alatt

Lenyűgöző stílus az utastérben

Az ST-Line utasterében lapos alsó karimájú kormánykerékkel találkozhatsz, valamint látványos vörös varrással díszített kárpitozással, amelyek anyaga opcionálisan bőr is lehet. A modellváltozat sportos karakterét alumínium pedálsor és sebességváltó, valamint fekete tetőkárpitozás hangsúlyozza ki.

Ford Puma 2019 utastér

A rugalmasan alakítható csomagtartóban kényelmesen elfér egy 112 cm hosszú, 97 cm széles és 43 cm magas doboz. A 80 literes, 763 mm széles, 752 mm hosszú és 305 mm mély MegaBox rekeszben kiválóan elhelyezhetők akár 115 cm magas dolgok is.

Ford Puma 2019 fekete-piros ülések

A Ford még ez év elején tett egy bejelentést, miszerint a megújult Ford Focus után bemutatott összes új modelljét valamilyen elektromos hajtáslánc-funkcióval fogja ellátni. Azok a vásárlók, akik a Puma mellett döntenek elsők közt élvezhetik a Ford kifinomult mild hibrid hajtásának előnyeit.

A 125 és 155 lóerős változatokban kínált intelligens, önvezérlő mild hybrid rendszer folyamatosan monitorozza, hogyan használja a vezető a járművet, és ennek alapján dönti el, mikor és milyen intenzitással töltse az akkumulátort, és hogy mikor használja fel az abban tárolt energiát, a következő két stratégia alapján.

A Puma 2019 év végén érkezik meg a kereskedésekbe és Romániában, a krajovai Ford üzemben készítik majd.

Forrás:

Ford Magyarország hivatalos sajtóközlemény

További autós hírek

A Pofátlan(tan)ítás egy extra epizódjaként tette közzé a baleset-megelőzés Facebook oldala ezt a videót. Sajnos mi is posztoltunk a napokban…

Egyszerűen azt tapasztaljuk, hogy nagyon sokan nem az útviszonyoknak megfelelően vezetnek. Nem, valóban nem esik a hó, de a napok…

Több levelet kaptunk a témában az utóbbi időben, ezért tegyük tisztába azt, hogy miért nem kapsz büntetőpontot a kiszabott bírság…

Ismerős kép lehet sokatoknak, ahogy az asszony bringáját viszitek haza a vasútállomásról vidéken… 🙂 A videón látható szituáció is hasonló…

Venczel János versenyző nyilvános posztjára bukkantunk a Facebookon és megdöbbentünk a meglehetősen precíz, aljas tolvajtempón. Írja: “Kedves Ismerőseim!! 300.000 Ft…

Kapcsolódó írások

hibrid Ford modellek bemutatója
2019. május 09.
Az amerikai gyártó már jóideje szemezget az alternatív megoldásokkal, most viszont gyakorlatban is bizonyítani kíván
1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
1965 Mercury M-100, piros, pickup, elölnézet, oldalnézet, jobbról, RM Sotheby’s
2019. december 26.
1965-ben a Mercury kanadai divíziója bemutatta a 4. generációs M-100-as pickup átdolgozott változatát. A kistehert csak Kanadában értékesítették, ami sokban egyezett a vele kortárs Ford F-100-assal
A Hot-Rodderek álma: 1951-es Ford Country Squire
2018. május 16.
A Country Squire egy ritka példány, mivel még a legelső hot-rodok közé sorolható, de módosított külsővel is jól néz ki!