A Tesla által gyártott villanyautók rendszeresen STOP táblának nézték a Burger King logóját, legalábbis az Egyesült Államokban így volt. A múlt idő használata azért jogos, mert a hibát egy szoftverfrissítéssel gyorsan kijavították a Tesla Autopilot rendszerének fejlesztői.

A Tesla Autopilot lelassít a Burger King emblémája miatt

A Tesla Autopilot rendszeréhez 2020 áprilisában érkezett meg a Traffic Light and Stop Sign Control nevű funkció béta változata, amelynek segítségével a robotpilóta önálló döntéseket tud hozni a kereszteződésekben. A funkció révén a Teslák felismerik a közlekedési lámpákat és táblákat, és emberi beavatkozás nélkül tudják kiválasztani a leginkább megfelelő megoldást a rázósabb közlekedési szituációkban is.

Ugyanakkor azt is jól tudjuk, hogy a béta verziós szoftverek nem tökéletesek, azok bizony javításra szorulnak, mert mindig előkerül néhány nem várt hiba. Így történhetett meg az is, hogy a Tesla Autopilot STOP táblának nézte a Burger King lógóját, emiatt pedig lelassított, akkor is, ha a kocsi éppen az autópályán haladt. Az alábbi videó még májusban készült, azóta a Tesla Autopilot  fejlesztői orvosolták a hibát, a gyors reagálás is mutatja, hogy az Elon Musk vezette cég abszolút rugalmas, és mindent megtesz azért, hogy a lehető legbiztonságosabbá tegye az önvezető autózást.

A Tesla egyébként ezzel komoly reklámot csinált a gyorsétterem-láncnak, amely azonnal le is csapott a lehetőségre. A cég marketingesei gyorsan összedobtak egy videót, amelyben egy Tesla Model 3 is feltűnik. A vírusreklám mindössze egyetlen napig futott, de így is több millión látták. A Burger King azt ígérte, hogy ingyen kaját ad azoknak a villanyautósoknak, akik úgy járnak, mint a fentebb látható autótulaj. Az ingyen Whopper szendvics bezsebelése előtt persze készíteni kellett egy fotót és/vagy egy videót a Burger King logója miatt lelassító okosautóról, majd a bizonyítékot fel kellett tölteni az internetre a megfelelő hashtagek kíséretében.

Ha szeretnél Teslát vásárolni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36203663447daniel.mudri@mahzrt.hu).