2023. január 27. | 12:59

Csak kiment játszani a hóba, és talán fel sem tűnt neki, hogy ezzel a légiközlekedést veszélyeztette.

Bár az eset még 2021-ben történt, a hatóságoknak és az ügyészségnek ennyi idő kellett, hogy érdemi lépést tegyenek. Tehát vádat emeltek a 34 éves férfi ellen, aki Suzukijával veszélyeztette a légi közlekedést a Gyöngyös-Pipishegy Repülőtéren.

Persze nem a tuningtól szállt fel a vadászrepülőket legyorsulni, hanem egy havasabb napon feltévedt egy füves reptérre. A szétázott füvön és a vékony hórétegen szépen tudott csúszkálni ősmagyar Suzukijával, ami nem is biztos, hogy Suzuki.

Ezt az autót Subaru Justy néven is árulták négykerék-meghajtással, ami egybevág azzal, ahogy az autó a videón mozog. Egyértelműen nem egy szimplán elsőkerekes autóról van szó.

Emellett persze az ősmagyar Swiftnek is volt 4WD kivitele, amit Winternek hívtak. Mindkét autó opció lehet, mint a videón repesztő alany. Persze a probléma nem is a mutatvány sportértékével volt.

A gond azzal volt, hogy amikor elolvadt a hó, akkor a felszállópályát szemmel láthatóan felkapálták a vékony kis kerekek. Konkrétan a csúszás nyomvonalán végig mélyedéseket hagyott maga után az autós, ezzel kárt okozva.

Mivel itt repülők szállnak fel és le, így lényegében a légi forgalmat veszélyeztette mutatványával a csúszkálni vágyó autós. Ugyanígy gondolta az Egri Járási Ügyészség is, akik légi közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indított eljárást.

Ellenben az eljárást mégis felfüggesztették egy évre az elkövetés módjára és a gyanúsított személyélre való tekintettel. Az ügyészség szerint a gyanúsított magatartásának kedvező változása várható, ha ez így marad a felfüggesztett időszakban az ügyészség az eljárást megszünteti.

Ha viszont érdekel, hogy milyen autóval radírozták szét a repteret, akkor ajánlom figyelmedbe videónkat az Esztergomban gyártott Suzuki Swiftről:

Magyarország Ügyészsége