2022. november 07. | 13:28

A 26 éves férfi által vezetett jármű rakterében 13 illegális bevándorló utazott.

November 7-én a hajnali órákban a berhidai körzeti megbízottak lettek figyelmesek egy feltűnően rossz állapotú Opel Vivaróra, amit ezért szerettek volna félreállítani. Az autónak törött volt a hátulja és szemmel láthatóan túlsúllyal közlekedett. A jelzés ellenére azonban nem állt meg a lengyel rendszámú jármű vezetője, ezért üldözni kezdték.

Forrás: Police.hu

Az üldözés miatt a kisteherautó sofőrje gyorsítani kezdett és többször veszélyes helyzeteket idézett elő. A körzeti megbízottak segítséget kértek és már több rendőrautó próbálta útzárakkal és elterelésekkel megállítani a járművet. Ahogy haladtak, egyre több egység kapcsolódott be az üldözésbe, végül egy veszprémvarsányi szántóföldön sikerült megállítani az ámokfutót.

A kisteherautót egy 26 éves német állampolgárságú fiatal férfi vezette. Rakterében 13 illegális határátlépő utazott, akik magukat mindannyian tunéziai állampolgárnak vallották.

A jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért a hatóságok a legközelebbi kijelölt ideiglenes határzárhoz szállították, míg a sofőrt az elfogás helyszíne miatt a Győri Rendőrkapitányság munkatársainak adták át.

Police.hu