A szalagkorlátban kötött ki az autós, aki Schumachernek képzelte magát

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-01-07, 12:59

Vezetés közben élőzni nem jó dolog, értem?

Önjelölt Darwin-díjas jelölt bukkant fel az Egyesült Államokban, eme cikk főszereplője ugyanis úgy gondolta, hogy annyira jól vezet, hogy száguldozás közben nyugodtan előveheti a mobilját és élőzhet a haverjainak. Rosszul gondolta, és ezt a természet törvényei (vagyis a fizika) könyörtelenül megbüntették.

A sofőr az amerikai I-95-ös autópályán emberkedett, az élő közvetítés egyik pontján 160 km/h feletti tempót diktált. Aztán a Groton City felé tartó lehajtónál elveszítette az irányítást a verdája felett, és beleállt a szalagkorlátba. Mondjuk legalább annyi esze volt neki, hogy bekapcsolja a biztonsági övet, a rendőrség szerint ez mentette meg az életét. Te ne legyél ennyire butuska, soha ne mobilozz vezetés közben!

A sofőrök figyelmét úton-útfélen felhívják a vezetés közbeni mobilozás veszélyeire, de sajnos vannak olyan sötét emberek, akik valahogy jogosítványhoz és/vagy kocsihoz tudnak jönni. A korlátolt agyi kapacitással megáldott autósok nyilván úgy gondolják, nekik bármit szabad.

Az élet császárának hitte magát az a román pali is, aki bepiálva nyomta tövig a gázt egy Facebook-közvetítés kedvéért. A brutális tempóval csapató autó aztán lesodródott az úttestről, majd 150 km/h-s sebességgel áttörte egy gazdaság kerítését, és sajnos elgázolt négy embert. Egy 79 éves asszony és egy három éves gyermek a helyszínen meghalt, a hetedik hónapban lévő állapotos nő (aki a 3 éves gyermek édesanyja volt) a kórházban belehalt sérüléseibe.

Kapcsolódó írások

Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.
Forgalmi dugó Amerikában
2019. december 03.
Most azért volt miért sajnálni a jenkiket.

További hírek