péntek - 2023. szeptember 29.
14 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Szimicsku László: hatalmas horderejű gyorsforgalmiút-felújítások indulnak hazánkban

2023. január 30. | 13:58

Egy rádióműsorban beszélt erről az illetékes szerv kommunikációs igazgatója.

Nagy méretű útfelújítási hullám indul Magyarország gyorsforgalmi úthálózatán, jelentette be Szimicsku László a Magyar Koncessziós és Infrastruktúra fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója. A bejelentést egy rádiós műsorban tette meg és elmondása szerint hatalmas horderejű beruházás veszi kezdetét hamarosan.

A projekt során nem csak 300-400 kilométernyi útszakasz fog megújulni, de a Pentele-híd és a Kőröshegyi völgyhíd is felfrissül majd. Emellett 50-60 csomópontot és vízelvezető rendszereket újítanak majd fel, illetve további 200 híd dilatációját igazítják meg vagy cserélik ki.

A jelenlegi állás szerint februártól lehet majd megtekinteni az ütemtervet és Szimicsku azt ígérte, hogy az autósokat is tájékoztatják majd a következő eseményekről. Várhatóan tavasszal esnek neki az utaknak, úgynevezett szintrehordási időszak kezdődik majd el.

A teljes projekthez összesen körülbelül félmillió tonna aszfaltot fognak felhasználni. Emellett Szimicsku kiemelte, hogy a felmart és feltört aszfaltot a környezetvédelem jegyében újrahasznosítják majd.

A becslések szerint nagyjából 3-4 millió négyzetméter aszfaltot újítanak meg többszáz szakaszt érintve a legforgalmasabb gyorsforgalmi utakon. Várhatóan a felújítás főleg az M1-es, M3-as és M7-es autópályákat érinti majd.

A projekt hátterében egyébként egy felújítási megállapodás van a magyar állam és az MKIF között. Ennek értelmében egy 10 éves fejlesztési időszakon belül az MKIF rengeteg építkezést és felújítást valósít majd meg, a most tavaszi felújítási projekt már ennek a megállapodásnak a része.

Depositphotos
Egy rásegítős teherbicikli a legújabb Toyota Digitális útlevéllel követnék nyomon, hogy mennyire káros egy villanyautó akkumulátora

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!