2022. május 13. | 11:44

A BMW-csoporton belül már kizárólag a brit gyártó kínál V12-es motorral szerelt autót.

Ráncfelvarráson esett át a Rolls-Royce Phantom. A Series II visszafogott frissítésekkel érkezik, kezdve a megvilágított hűtőráccsal, amit korábban már láthattunk a Ghost esetében. Módosult a hűtőrács kialakítása is, a felső részen elhelyezett polírozott díszléc vizuális kapcsolatot biztosít a LED-es nappali menetfények között.

A vásárlói igényeknek eleget téve a szélvédő és az oldalsó ablakok díszlécei is fekete árnyalatot kaptak, akárcsak a hűtőrács oldalsó kerete. Mostantól ezek az opciók már a válaszható extrák listáját bővítik a Phantom Series II esetében. Változott az első LED-mátrix fényszóró is, amely még csillogóbb megjelenéssel rendelkezik a drágakőhatású bevonatnak köszönhetően. Ez az utastér tetejének csillagos eget mintázó motívumát sugallja.

ráncfelvarrott Rolls-Royce Phantom Series II
Kép: Rolls-Royce

Az 1920-as évek keréktárcsáit idézik a retró stílusú felnik, amelyek kérhetők polírozott rozsdamentes acélból és fekete lakk bevonattal is. Emellett a teljes felnikínálatot újratervezték.

ráncfelvarrott Rolls-Royce Phantom Series II
Kép: Rolls-Royce

A minden létező luxust felvonultató utastér nem szorult felfrissítésre, de azért akad egy érdekes újdonság. A hátsó ülésekre az ügyfelek mostantól szövet kárpitozást is rendelhetnek, miközben az első üléseket bőrrel borítják. Azonban ez nem valami olcsó textil, amilyennel a hétköznapi tömegautókban találkozhatunk. A Rolls-Royce egy olasz malomban készített szövetet kombinált egy bambuszszálból készült szövettel.

Rolls-Royce Phantom Series II utastere
Kép: Rolls-Royce

A brit luxusautó-gyártó nem nyúlt a motorhoz, így a Phantom meghajtásáról továbbra is egy ikerturbós, 6,7 literes V12-es gondoskodik, amely 571 lóerő és 900 newtonméter leadására képes. Így, miután a 7-es sorozat (G70) már nem kínál M760i modellt Európában, ez az egyetlen 12 hengeres motorral rendelkező modell a BMW-csoport kínálatában. Ennek is meg vannak számlálva a napjai, hiszen a Rolls-Royce 2030-tól felhagy a belső égésű motoros autók értékesítésével.

Nyitókép: Rolls-Royce