A Tesla eladásai végre elérhetik a bűvös 100 ezret negyed év alatt

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-10-01, 12:20

Egy lélektanilag is jelentős határ átlépésére készülnek Elon Musk vállalatánál.

A vállalat - története során először - elérheti a 100 000 leszállított autót ebben a negyedévben. Sőt, Elon Musk céges körleveléből kiderül, hogy ezt valamivel túl is szárnyalhatják, a megrendelések és a gyártási kapacitás figyelembevételével akár 110 ezer autót is átvehetnek a leendő tulajdonosok. Ez nem az eddig összesen legyártott autó darabszámát jelenti, hanem a mindössze három hónap alatt értékesített járműveket.

 „Esélyünk van elérni a 100 000 leszállított járművet ebben a negyedévben, ami egy hihetetlenül izgalmas mérföldkő a vállalatunk számára. A kihívás számunkra most az, hogy a megfelelő autók a megfelelő helyen legyenek. Ennek eléréséhez ki kell használnunk a vállalat erőforrásait amennyire csak lehetséges” – fogalmazott Elon Musk.

A vállalatvezető üzenete nyilvánvaló: a cég mérföldkőhöz érkezett, egy régóta áhított célt érhetnek most el, mindenki kapja tehát össze magát! Az eddigi rekord 95 200 leszállított jármű volt világszinten, melyet 2019 második negyedévében sikerült abszolválnia a Teslának. A hatszámjegyű értékesítési darabszám hatalmas eredmény lenne a márka számára.

Tesla modellkínálata 2019

alt tag: Tesla modellkínálata 2019

A kívánt cél eléréséhez a vállalat csökkenteni kívánja a vadonatúj autók megrendelésére ösztönző ajánlatait, hogy a már elkészült, de még raktáron álló autók felé irányítsa a vásárlói figyelmét. Ezzel a húzással fel tudnák gyorsítani az eladásokat és a szállításokat annyira, hogy a százezres darabszám elérése biztosítva legyen. Eddig egyébként összesen több, mint 720 000 darab Teslát adtak el világszinten 2019 második negyedévéig bezárólag.  
 

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője

További hírek