A vállalat - története során először - elérheti a 100 000 leszállított autót ebben a negyedévben. Sőt, Elon Musk céges körleveléből kiderül, hogy ezt valamivel túl is szárnyalhatják, a megrendelések és a gyártási kapacitás figyelembevételével akár 110 ezer autót is átvehetnek a leendő tulajdonosok. Ez nem az eddig összesen legyártott autó darabszámát jelenti, hanem a mindössze három hónap alatt értékesített járműveket.

 „Esélyünk van elérni a 100 000 leszállított járművet ebben a negyedévben, ami egy hihetetlenül izgalmas mérföldkő a vállalatunk számára. A kihívás számunkra most az, hogy a megfelelő autók a megfelelő helyen legyenek. Ennek eléréséhez ki kell használnunk a vállalat erőforrásait amennyire csak lehetséges” – fogalmazott Elon Musk.

A vállalatvezető üzenete nyilvánvaló: a cég mérföldkőhöz érkezett, egy régóta áhított célt érhetnek most el, mindenki kapja tehát össze magát! Az eddigi rekord 95 200 leszállított jármű volt világszinten, melyet 2019 második negyedévében sikerült abszolválnia a Teslának. A hatszámjegyű értékesítési darabszám hatalmas eredmény lenne a márka számára.

Tesla modellkínálata 2019

alt tag: Tesla modellkínálata 2019

A kívánt cél eléréséhez a vállalat csökkenteni kívánja a vadonatúj autók megrendelésére ösztönző ajánlatait, hogy a már elkészült, de még raktáron álló autók felé irányítsa a vásárlói figyelmét. Ezzel a húzással fel tudnák gyorsítani az eladásokat és a szállításokat annyira, hogy a százezres darabszám elérése biztosítva legyen. Eddig egyébként összesen több, mint 720 000 darab Teslát adtak el világszinten 2019 második negyedévéig bezárólag.