A Tesla a vártnál hamarabb kezdi meg a Model Y gyártását

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-28, 07:55

Kínában és Európában is gyártják majd az új modellt.

A Tesla a befektetőinek tartott prezentációja során elárulta, hogy a Model Y gyártását a korábban jelzett időpontál korábban megkezdi. Az eredeti tervek szerint a Tesla Model Y gyártása 2020 végén kezdődött volna, ebből lett most 2020 nyara.

Tesla Model Y elölről

Peti korábban már írt egy nagyobb cikket a Model Y-ról, amely a Tesla új crossovere lesz. Az elektromos autó a Model 3-ra épül, a két modellben számos alkatrész meg fog egyezni, ami azt jelenti, hogy a Model Y gyártása gyorsan és hatékonyan végbemehet majd.

Kezdetben a hátsókerék-hajtásos Long Range lesz az alapkivitel, amely a tervek szerint 49 200 dollárba, mostani árfolyamon számítva 14,6 millió forintba kerül majd. A Long Range 5,5 másodperc alatt futja a 0–100-as sprintet, a végsebessége 209 km/h-ban van megadva, a hatótávja egyetlen töltéssel 483 kilométer lesz – már papíron.

A Tesla közölte, hogy a cég fremonti gyára hamarosan készen fog állni a Model Y gyártására, de a vállalat kínai és európai szuperüzeme sem marad ki az új modell gyártásából. A Tesla új európai gyára 2021-ben kezdheti meg a termelést, az európai Gigafactory helyszínét illetően Németország tűnik a legvalószínűbbnek, ezt Elon Musk személyesen is megerősítette.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a Tesla.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, [email protected]). 

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője

További hírek